Brent petrol fiyatlarında güncelleme! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?

Brent petrol fiyatlarında güncelleme! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?
Brent petrol yine artış gösterdi. Çin’in toparlanma sürecinin ardından taleplerde artış yaşanmasına bağlı olarak petrol piyasalarındaki fiyatlarda da yükselmeler meydana gelmeye başladı. Brent petrol fiyatlarının hareketlenmesi, akaryakıt fiyatlarında da ibrelerin değişmesini etkiliyor.

Brent petrol varil fiyatı dün, 88,01 dolara kadar yükselirken günü 87,47 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.04 itibari ile ise, kapanışa göre yüzde 0,34 arttı ve 87,77 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise, 81,29 dolardan alıcı buldu. Brent petroldeki fiyat dalgalanmaları, ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde etkili oluyor.

DURGUNLUK ENDİŞELERİ AZALDI

Uzun zamandır piyasalardaki durgunluk ve bu durgunluğun ileriki dönemler için öngörülememesi, büyük endişe yaratmıştı. Ancak, piyasalardaki durgunluk endişesinin azalması, ABD ekonomisinin güçlü bir büyüme göstermesi ve Çin’de petrole olan taleplerin artması, Brent petrol fiyatlarının artmasında etkili oldu. ABD tarafından dün açıklanan verilere göre, ülke ekonomisinin iyi yönde gelişme gösterdiği ifade edildi. Açıklanan verilere göre ABD ekonomisi, 2022 yılının 4'üncü çeyreğinde yüzde 2,9 ile beklenenden fazla büyüdü. Analistler, söz konusu verilerin ardından ABD Merkez Bankası’nın ülke ekonomisine ‘yumuşak iniş’ yaptırabileceğine yönelik beklentilerin güçlendiğini duyurdu.

ÇİN’DE VAKALAR AZALIYOR

Bu gelişmelere ek olarak Çin’de Covid-19 vaka sayılarında yaşanan azalma, Çin ekonomisinin normalleşme yönünde ilerlemesini sağladı. Çin ekonomisinin normalleşme sürecine girmesi ile petrol talebinde toparlanma beklentileri arttı. Arz tarafında ise, AB'nin Rus rafine ürünlerine yönelik 5 Şubat'ta başlayacak yasaklarını ve OPEC+ toplantısını bekleniyor. Brent petrolde teknik olarak 87,89 dolar ile 88,06 dolar aralığının direnç, 87,72 dolar ile 87,55 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.