Boris Johnson’dan bomba gibi itiraf! Putin tehdit etmiş!

Boris Johnson’dan bomba gibi itiraf! Putin tehdit etmiş!
Önümüzdeki ay bir yılını tamamlayacak olan Rusya Ukrayna savaşı dünya gündemini sarsacak gelişmeler ile devam ediyor. On bir aydır devam eden savaşa ilişkin gelişmeler yeni yeni açıklanıyor.

On bir aydır devam eden ve 24 Şubat’ta bir yılını tamamlayacak olan Rusya Ukrayna arasındaki savaş hız kesemeden devam ediyor. Rusya, ilk başlarda Kiev’i hedef almış ancak uzun süren kuşatmalarına rağmen kentin düşmesini sağlayamamıştı. Bu gelişmelerden sonra Rusya hedefini doğuya çevirmişti. Son günlerde ise Rusya, Ukrayna’ya yapılacak olan tank yardımlarına karşı büyük bir öfke beslemeye başladı. Gündem bu konu ile ilgilenirken eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamalar ile gündemi sarsacak bilgiler verdi.

BORIS JOHNSON’DAN İTİRAF GELDİ

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptığı bir açıklamada Putin’in kendisini tehdit ettiğini açıkladı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden önce Putin ile bir telefon görüşmesi yaptığını ifade eden eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya lideri Putin’in neşeli bir şekilde yaptığı konuşmada kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiğini söyledi.

BORIS JOHNSON BBC’YE ANLATTI

Yaklaşık olarak bir yıldır süren Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm hızı ile devam ediyor. Savaş gündemi yeteri kadar doldururken, ABD, Almanya ve İngiltere’den Ukrayna’ya yapılacak olan tank yardımları da dünya gündemini sarstı. Ukrayna’ya yapılacak olan tank yardımları ile Ukrayna’nın savaşta bir üstünlük elde edeceği düşünülüyor. Ukrayna’ya yapılacak olan tank yardımları karşısında Putin’in ise, NATO ve Batı’ya da savaş açacağı konuşuluyor. Dünya gündeminde bu gelişmeler yaşanırken BBC belgeselinde konuşan eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson açıklamaları ile gündeme geldi. Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson Putin’in kendisini tehdit ettiğini şu cümleleri ile açıkladı; ‘’Bir noktada beni tehdit etti ve neşeli bir biçimde 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama bir füzeyle bu sadece bir dakika sürer.’’