Bir Firma Daha İşten Çıkartmalara Başlıyor! Ford: 3 Bin 200 Personeli ile Yollarını Ayıracak!

Bir Firma Daha İşten Çıkartmalara Başlıyor! Ford: 3 Bin 200 Personeli ile Yollarını Ayıracak!
ABD merkezli Ford firması, yaşanan küresel ekonomik sıkıntılar ve piyasalarda var olan durgunluk nedeni ile bazı önlemler alacağını duyurdu. Ford firması bu önlemler kapsamında işten çıkartmaların başlayacağını duyurdu.

ABD merkezli otomotiv üreticisi olan Ford, piyasalarda yaşanan durgunluk ve artan elektrikli araç batarya maliyetlerini karşılayabilmek için bazı önlemler almaya karar verdi. Otomotiv üreticisi Ford, Almanya’nın Köln şehrinde yer alan fabrikasından 3 bin 200 kişiyi işten çıkartacağını duyurdu. Yapılan toplantılar dahilinde şirketin iş konseyi, çalışanlarına işten çıkartmalar hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Ancak konu ile ilgili Ford şirketinden henüz net bir açıklama gelmedi.

IG METALL AÇILADI

Almanya’nın en büyük sendikası olan IG Metall, şirketin ürün geliştirme departmanında çalışanlardan 2 bin 500, idari pozisyonlarda görev yapan personellerden ise 700’ e kadar personel ile yollarını ayırmayı planlığını açıkladı. IG Metall açıklamasında aynı zamanda, genel olarak Ford'un Almanya tesislerinin geleceği konusunda son derece endişeli olunduğu da bildirdi. Şirketin işten çıkarma planını uygulaması halinde ise, iş bırakma eylemleri yapılacağı ifade edildi.

2 MİYAR DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Geçtiğimiz sene otomotiv üreticisi olan Ford, Köln’de yer alan fabrikasını, elektrikli araç üretim tesisine çevirmek için 2 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı. Otomotiv üreticisi olan Ford genel olarak Avrupa’da yer alan fabrikasında 45 bin kişiye istihdam sağlıyor.

FORD GEÇEN YILDA İŞÇİ ÇIKARTMALARI YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Avrupa fabrikalarında yeniden yapılanma sürecini yöneten otomotiv üreticisi Ford, geçtiğimiz yıl fabrikaların elektrikli araç üretimine uygun hale getirilmesi sırasında, ABD’de ve Hindistan'da birkaç bin personelini işten çıkarılacağını açıklamıştı. Ford’un işten çıkarmalara yönelik planının ABD’de Enflasyon Azaltma Yasası ile ülkede üretilen elektrikli araçlar için büyük teşvikler verilmesi nedeni ile Avrupa'da otomotiv üreticilerinin yer değiştirme endişelerinin arttığı bir dönemde gelmesi ise dikkati çekti.