Beklenen kar geldi! Ulaşımda aksamalar başladı!

Beklenen kar geldi! Ulaşımda aksamalar başladı!
Kurak ve mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları ile başlayan kış mevsimi, yerini kara bıraktı. Kar yağışlarının başlaması ile yurt genelinde ulaşımda da sorunlar yaşanmaya başladı.

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, Diyarbakır Şanlıurfa yolunun kapanmasına neden oldu. Kış mevsimi için beklenen kar yağışı kendini göstermeye başladı. İstanbul için de 5 Şubat tarihinden itibaren beklendiği duyurulan kar yağışı için vatandaşlara uyarılar yapılıyor. Kar yağışının gelmesi yurt genelinde yaşanan kuraklıktan dolayı bekleniyordu. Kar yağışı başladı ve ulaşımda aksaklıkla kendini göstermeye başladı. Özellikle doğu bölgelerinde yer alan birçok yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI DİYARBAKIR ŞANLIURFA YOLUNU KAPATTI

Doğuda etkili olan yoğun kar yağışı, birçok yerleşim yerine ulaşımı kapattı. Diyarbakır Şanlıurfa yolu da yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15'inci Bölge Müdürlüğü'nün Diyarbakır ve ilçeleri için uyarısını yaptığı kuvvetli kar yağışı, sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Yollarda görüş uzaklığı düşerken, sürücüler araçları ile yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

DON VE BUZLANMA UYARISI YAPILDI

Şanlıurfa’da da birçok yerleşim yerine ulaşım kar nedeni ile engellendi. Yoğun tipi ve kar yağışı Diyarbakır Şanlıurfa yolunun trafiğe kapanmasına neden oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medyadan yapılan paylaşımda ise, don ve buzlanmaya bağlı ulaşımda yaşanabilecek aksamalara, kar yağışlı bölgelerde de yer yer tipiye karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi. Bu illerin yanı sıra; Elazığ, Şırnak, Batman, Mardin ve Bingöl'de de yoğun kar yağışı nedeni ile 430 yerleşim yerinin yolu kapandı. İllere ait belediye ekipleri yolların açılabilmesi için çalışmalara başladı. Belediye ekiplerinin yol açma çalışması hala devam ederken, kar yağışı da yoğun bir şekilde devam ediyor.