Başörtülü kadından psikolog olmaz diyen Üstün Dökmen hakkında dava açıldı

Başörtülü kadından psikolog olmaz diyen Üstün Dökmen hakkında dava açıldı
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından söylemleri sonrasında büyük bir tepkiye maruz kalan Akademisyen Üstün Dökmen hakkında şu an da dava açıldı. Başörtülü kadından psikolog olmaz demesiyle gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından topa tutuldu. Sanatçılarda sert tepki verdi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından söylemleri sonrasında büyük bir tepkiye maruz kalan Akademisyen Üstün Dökmen hakkında şu an da dava açıldı. Başörtülü kadından psikolog olmaz demesiyle gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından topa tutuldu. Sanatçılarda sert tepki verdi. Üstün Dökmen'in söylemleri sonrasında sosyal medya platformlarında birden fazla kullanıcı ve sayfalar tarafından topa tutuldu.

Sanat dünyasında ünlü isimler, siyasetçiler ve meslektaşları Dökmen'in söylemine karşı sert tepki verdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün topa tutuldu. 

Üstün Dökmen'in yaşanılanlar ile ilgili açıklaması şöyle, ''Rehber öğretmenlerin çoğunluğu başörtülü. Söylediğim o şu. Tepki gösterildi bunlar temelsiz trol tepkileridir. Trol kendini saklayan, korkak, cesur olmayan, kafası çalışmayan kişilerdir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakim ve savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar.'' diyerek başörtülü kadınların psikolog olamayacağını belirtti. 

Memur-Sen olay ile ilgili Üstün Dökmen hakkında başvuruda bulunduklarını belirtti. Paylaşımda, ''Başörtülü kadınlarımıza yönelik nefret ve ayrımcılık suçunu işleyen, insan hakları ve ayrımcılık yasağı ihlali yapan Prof. Dr. Üstün Dökmen’in ifade ve söylemlerine karşı suç duyurusunda ve TİHEK’e başvuruda bulunduk.'' ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanılanlar hakkında sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın olay hakkında açıklaması, ''8 Şubat bakiyesi kimi kendini bilmezlerin başörtülü kadınlara yönelik hezeyanlarında görüyoruz. Son 21 yılda yaşanan onca değişime rağmen millete tepeden bakan CHP zihniyeti yerinde saymayı sürdürüyor. CHP ve yandaşları değişmemekte, kendilerini yenilememekte ısrar ediyor. Bu ülkenin en büyük açığı demokrasiyi içselleştirmiş, yerli ve milli muhalefet açığıdır. İhya yerine yıkmayı siyasetlerinin merkezine yerleştiren rövanşist yaklaşımdır. Sandıkta milletten tokat yiyenler iktidara gelmek için darbelerden, hatta FETÖ'cü alçaklardan bile medet ummuşlardır.'' diyerek tepki gösterdi.

Üstün Dökmen'in başörtülü kadınlar için yapmış olduğu söylemler sonrasında başvurular artarak hakkında nefret, ayrımcılık suçu ve birden fazla farklı alanlarda suç duyuruları başlatıldı.