Bakan Soylu Gaziantep'te imam hakkında açıklama yaptı

Bakan Soylu Gaziantep'te imam hakkında açıklama yaptı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kimliği açıklanmaya Diyanet İşlerine bağlı imamın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye giriş yaparak terör örgütüne karşı operasyon düzenleyeceği yönünde halkı bilgilendirmesi hakkında açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kimliği açıklanmaya Diyanet İşlerine bağlı imamın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye giriş yaparak terör örgütüne karşı operasyon düzenleyeceği yönünde halkı bilgilendirmesi hakkında açıklama yaptı. Bakan Soylu, ''Anonslar maksadını aşmıştır'' diyerek yaşanılan olay ile ilgili son noktayı koydu.

Bakan Soylu, Kocaeli'de düzenlenen 17 Ağustos Depremini Anma programı çıkışında Gaziantep'in Karkamış ilçesinde camii imamının hoparlörden yaptığı anons hakkında açıklama yaptı. Yapılan olayların haddini aştığını ve gerekilen adımların atılması yönünde talimatlar verildiği aktarıldı. Aynı şekilde Gaziantep Valisi Davut Gül, ''Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır'' ifadelerini kullanarak gelişen olay sonrası bilgilendirme de bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay hakkında açıklaması, ''Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda biraz önce vali beyle konuştum. Böyle bir sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece anladığım kadarıyla ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var, ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde, buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğuk kanlı olmaları. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum.'' ifadelerini kullanılarak detaylı açıklama yaptı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'in Suriye sınırında yer alan Karkamış ilçesinde dün akşam saatlerinde camii imamı tarafından yapılan anons hakkında söylemleri, ''Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır.'' diyerek imam hakkında başlatılan işlemlere değindi.

Dün akşam üzeri Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında yer alan terör örgütleri Karkamış ilçesine havan topuyla saldırı gerçekleştirmesi sonrasında vatandaşlar tedirgin oldu. Maddi ve fiziksel bir kaybın yaşanmadığı açıklandı. Roket saldırısında havanların boş arazilere düştüğü aktarıldı. Terör örgütlerine yapılacak operasyon öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu personelleri kışkırtıcı eylemler yürüten PYD/YPG yıllardır yaptığı vicdan dışı hareketlerine hız kesmeden devam ediyor. Terör örgütlerinin yaptıkları tek şey yerleşim birimlerine aniden saldırı düzenleyerek binaların ve vatandaşların zarar görmesini sağlamak. Asimetrik savaş dahilinde yürütülen faaliyetlerde suçsuz insanlara karşı yaptıkları cesareti maalesef gösterememektedirler.