Bakan Bozdağ açıkladı! Bankta oturan o kadın patlamaya sebep olan kişi mi?

Bakan Bozdağ açıkladı! Bankta oturan o kadın patlamaya sebep olan kişi mi?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı bir programda patlama ile ilgili açıklama yaptı. Kendisine yöneltilen o soruya cevap verdi. Patlamadan dakikalar önce bankta oturan ve oraya poşet bırakan kadın patlamaya sebep olan kişi mi? İşte yanıtı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı bir canlı yayın programında İstanbul Taksim'de gerçekleşen patlama ile ilgili sorulara yanıt verdi. Kendisine bankta oturan kadın sorulduğu. Bakan Bozdağ ise kadının bankta 40 45 dakika boyunca oturduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi; "Kalktıktan 1 ya da 2 dakika sonra bir patlama meydana geliyor. Ya o çantanın içerisinde düzenek var o patlıyor, ya da uzaktan birisi patlatıyor." dedi. 

İstanbul İstiklal Caddesine bugün meydana gelen patlama caddenin en kalabalık olduğu saatlerde gerçekleştirildi. Yapılan açıklamalara göre patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişinin ise yaralı olduğu öğrenildi. Patlama sebebiyle caddedeki kaldırım taşları yerinden söküldü ve birçok mağazanın camları yere indi.

BAKAN BOZDAĞ O KADIN HAKKINDA KONUŞTU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ patlamaya sebep olduğu düşünülen kadın hakkında şu ifadeleri kullandı; "Bir kadın bir bankta 40-45 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Ya o çantanın içerisinde düzenek var o patlıyor, ya da uzaktan birisi patlatıyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor. Henüz ismi belli değil. Bütün kayıtlar takip ediliyor, bir takım arkadaşlarımız peşindeler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu olayın arkasında terör örgütleri olabilir şeklinde açıklama yapmıştı. Bu konu hakkında ise Bozdağ, "Bir terör eylemi olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak. Olay yerinde parçalar dışında kanaat getirecek bir veri yok. Bu olay nedeniyle pek çok asılsız haber sosyal medyada dolaşıyor. Sosyal medyada dolaşan asılsız haberlere itibar etmemesinde büyük fayda var." ifadelerine yer verdi.