Azerbaycan Büyükelçiliği’nde silahlı saldırı! Can kayıpları var!

Azerbaycan Büyükelçiliği’nde silahlı saldırı! Can kayıpları var!
Tahran’da bugün yaşanan olayda ölü ve yaralıların olduğu açıklandı. İran’ın başkenti olan Tahran’da yaşanan silahlı saldırı sonucunda can kayıplarının ve yaralıların olduğu aynı zamanda, olayda güvenli görevlileri ile mücadelelerin yaşandığı açıklandı.

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda, bir ölü ve iki yaralının olduğu açıkladı. Saldırıda hayatını kaybeden kişinin, Güvenlik Şefi Orhan Askerov olduğu açıklandı. Olaya müdahale eden iki güvenlik görevlisinin yaralandığı fakat, durumlarının iyi olduğu bildirildi.

AYHAN HACIZADE AÇIKLAMA YAPTI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Tahran’da yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade açıklamasında; ‘’Bu hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırganın ve azmettiricilerin belirlenmesi için İran hükümetinin gerekli adımların atmasını talep ediyoruz. Her devlet, ülkesindeki büyükelçiliklerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Azerbaycan hükümeti, Tahran Büyükelçiliğini kısa sürede tahliye etmeyi planlıyor.’’ ifadelerine yer verdi.

‘HAİN SALDIRIYI KINIYORUZ’.

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği’ne bu sabah, Bakü saati ile saat 08:30 sıralarında yapılan silahlı saldırının ardından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'la telefonda görüştü. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’a ‘yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz.’ ifadelerini kullandığı açıklandı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Tahran’da yer alan Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı düzenleyen şahsın yakalandığı açıklandı. Şahsın ilk ifadelerine göre, saldırıyı kişisel nedenler ile gerçekleştirdiğini belirttiği açıklandı. Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi yaptığı açıklamada, aracıyla pusu kuran 50 yaşlarındaki saldırganın büyükelçilik çalışanının aracı ile büyükelçilik binasına girişi sırasında kalaşnikof otomatik silahı ile hızlı bir şekilde binaya girdiği ve etrafa ateş etmeye başladığını aktardı.