Altılı masada şok iddia! Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı seçimi için Mansur Yavaş'ı aday göstereceği iddia edildi

Altılı masada şok iddia! Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı seçimi için Mansur Yavaş'ı aday göstereceği iddia edildi
Uzun süredir tüm Türkiye tarafından büyük bir merak ile aday çıkarması beklenilen altılı masada şok bir iddia yankılandı. Meral Akşener'in Mansur Yavaş'ı aday göstereceği iddia edildi.

Son olarak adaylık konusunda en çok öne çıkan isim olduğu görülen Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte aday olan Kılıçdaroğlu'nun gösterileceği düşünülmeye başlandı. Durum bu şekilde olunca da Konu bu defa Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden gündeme gelmeye başladı. 

Dün CNN Türk'e katılan gazeteci Hulki Cevizoğlu tarafından ortaya atılan iddia ise bütün dengeleri değiştirdi. Cevizoğlu,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylığı ile ilgili "Altılı Masa Yavaş’ı aday göstermezse ben gösteririm" dediğini iddia etti. 

ALTILI MASADA ŞOK İDDİA 

Bundan kısa bir süre önce Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı programda adaylık konusunda, "Hazırım. Zaten devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Gelen bu açıklama ile birlikte Türkiye'de gündem olan konu hakkında altılı masada diğer parti liderlerinin bu açıklama hakkında neler söyleyeceği oldukça merak edildi. Konu ile ilgili ilk soru Meral Akşener'e yöneltildi. 

ADAY DEĞİLİM DİYEN TEK KİŞİ BENİM 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Meral Akşener, "‘Ben cumhurbaşkanı adayı değilim’ diyen tek kişi benim. Diğer beş lider arasında bir talip olma durumu söz konusuysa eğer, bunu biz hiç konuşmadık. Hepsinin aday olma hakkı var. Diğer taraftan tek aday üzerinden yürümeyi doğru bulduğumuzu deklare ettik. Yine Sayın Kılıçdaroğlu’nun; masadan çıkacak olan adayın vasıfları ve sıfatları var. Ben, onların her fırsatta doğru olduğunu söyledim ve kazanacak bir adayla yola çıkmamız gerekli. Hâlâ burada duruyoruz. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına dair söylediği… Altılı Masa’da oturan genel başkanlar ‘Hazırım’ derlerse onur duyarım. Elbette çok saygı değer ama bu noktada hiçbir konuşma olmadı." şeklinde söylemleri ile durumu özetledi. 

MANSUR YAVAŞ ADAY MI GÖSTERİLECEK? 

Dün akşam CNN Türk'e katılan Cevizoğlu'nun  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylığı ile ilgili "Altılı Masa Yavaş’ı aday göstermezse ben gösteririm" dediği iddiası ile birlikte ise tüm dengelerin değiştiği görüldü. İlerleyen süreçlerde adaylık ile ilgili nasıl gelişmeler yaşanacağı da oldukça merak edildi.