Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Mersin saldırısı hakkında ilk açıklama geldi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Mersin saldırısı hakkında ilk açıklama geldi!
Dün polisevinde gerçekleşen haiz saldırının ardından bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece mahallesinde saat 23.00'da gerçekleşen hain saldırının ardından 1 polisimiz şehit olmuş 4 de yaralımız bulunmaktaydı. Saldırının detayları merak konusu olmuşken yapılan ilk incelemelerin ve tespitlerin ardından lüks araçları ile polisevinin önüne gelenlerin PKK'lı 2 kadın terörist olduğu öğrenildi. Uzun namlulu silahlar ile polislere ateş açan teröristler nöbet tutan 2 asker yaralandı. 

Toplamda 3 sivil ve 2 polisin yaralanmasının hemen ardından ağır yaralanan 1 polis tedavi olduğu hastanede şehit düştü. Gelen açıklamalara göre yaralanan teröristlerden bir tanesi kendini patlatırken kurulan bir diğer bomba düzeneği de imha edildi. Bu gelişmelerin ardından bir teröristin ele geçirilmesi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi; 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI 

Saldırıyı düzenleyen teröristlerden birinin yakalandığını açıklayan İçişleri Bakanlığı, "Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir." şeklinde açıklama yaparak yaşanan durumları özetledi. 

ADALET BAKANLIĞI İLK AÇIKLAMAYI YAPTI 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenlenen saldırı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." şeklinde soruşturmanın yürütüldüğünü açıklamış oldu.