17 ülke personelinin katılımı ile Kış Tatbikatı 2023 devam ediyor!

17 ülke personelinin katılımı ile Kış Tatbikatı 2023 devam ediyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen ‘’Kış Tatbkatı-2023’’ hız kesmeden devam ediyor. Kars’ta düzenlenen tatbikata, on yedi ülkenin personeli katılıyor. ‘’Kış Tatbkatı-2023’’, Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı tatbikatı oluyor.

9. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Kars'taki Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda düzenlenen "Kış Tatbikatı-2023"e, ‘’Kış Tatbkatı-2023’’e, Almanya, İtalya, Azerbaycan, Kazakistan ve İngiltere’nin de dahil olduğu on yedi ülkenin personeli katılıyor. Zorlu hava koşullarının var olduğu bir coğrafyada gerçekleştirilen tatbikat, 1758 personelin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Tatbikatta; 43 değişik cins 651 araç, 23 değişik cins ve çapta 865 silah kullanılıyor.

ASKERLER HER KOŞULA HAZIRLANIYOR

1758 personel katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat kapsamında askerler, her türlü koşula karşı hazırlanıyor. Tatbikata kullanılan helikopterlerin bakımları da tatbikata katılan askerler tarafından yapılıyor. Eksi on sekiz derecenin altına inen hava derecelerine karşı tatbikatta görev alan personel, olabilecek farklı durumlara karşı hazırlanırken, zorlu hava koşullarına karşı da hazırlanıyor.

TATBİKAT MERKEZİ GAZETECİLERE GEZDİRİLDİ

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen basın brifingi programında, Hava Savunma Yüzbaşı Ahmet Adıyaman tatbikatla ilgili bilgi verdi. Ahmet Adıyaman’ın açıklamalarının ardından gazeteciler tatbikat alanına götürüldü ve tatbikat alanı gezdirildi. Gazetecilere, Kolordu esas komuta yerinde soğuk iklim kar kamuflajı ile hava savunma erken ikaz ve komuta kontrol sistemi tanıtılırken, Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin topçu birlikleri tankların bakım ve temizlemesini yaparak hazırlıklarını tamamladığı gözlemlendi. 30 Ocak Basın Günü ve 2 Şubat'taki Seçkin Gözlemci Günü için ise; Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, Gürcistan, Özbekistan, Kosova ve Kazakistan birlikleri ile hazırlıklarını sürdürüyor.