Yeni yılda konut fiyatları düşecek mi?

Yeni yılda konut fiyatları düşecek mi?
Konut fiyatları cep yakmaya devam ederken vatandaşlar konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırmaya devam ediyor.

Konut fiyatlarının Ekim ayı itibarıyla düşmesi ile birlikte vatandaşların konut fiyatlarında düşüş beklentisi artarken uzmanlar tarafından konuyla ilgili açıklama geldi. Konut fiyatlarıyla ilgili düşüş beklentisi olanlar ne yazık ki bekledikleri düşüşü göremeyecek. Konut fiyatlarında düşüş beklenirken beklenen düşüşün yaşanmayacağı uzmanlar tarafından açıklandı. 

Artan enflasyon nedeniyle konut yapımında kullanılan malzeme fiyatlarının da artması konut fiyatlarındaki düşüşü bir kere daha geride bıraktı. Uzmanlar konut fiyatlarındaki düşüş beklentisi ile ilgili beklentilerin hayal kırıklığına uğrayacağını söylerken ekonomi yazarı Barış Soydan'dan konuyla ilgili açıklama gelmişti. 

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar uygun bir zamanı beklerken fiyatların düşüp düşmeyeceği araştırılmaya devam ediliyor. 'Yeni yılda konut fiyatları düşecek mi?' sorusunun yanıtı aratılmaya devam ederken ekonomi yazarı Barış Soydan'dan açıklama geldi. Barış Soydan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Konut kredisiyle alınan ev sayısında sert düşüş var. Geçen yıl ekim ayı ile bu yılın ekim ayı arasında yüzde 50 fark var. Talebin azalmasının önemli nedenlerden biri de bu. Başkaca sebepler de yok değil. Büyük kentlerde 3 milyon TL’den aşağı ev bulmak mümkün değil. Para biriktirerek bunu almak olası görünmüyor. Kredi olması lazım, kredi de yok. Hazırda parası olanlar zaten aldı. İktisatta bir şeyin talebi azalırsa fiyatı da geriler. Reel gerileme başlamak üzere” 

KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Barış Soydan yaptığı değerlendirmede yerli alıcılar için ev sahibi olmanın hayal olduğuna vurgu yaparken yabancı kişiler için Türkiye'de konut sahibi olmanın bir fırsat haline dönüştüğünü vurguladı. Konut sahibi olmak isteyen kişiler gözlerini yeni yıla çevirirken asgari ücrette yaşanacak artış ile birlikte ev sahibi olma hayalleri yeniden yükselmişti. 

Ocak ayında yeni asgari ücret rakamının açıklanması beklenirken asgari ücrette yaşanacak artış ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar da çoğaldı. Asgari ücretin enflasyon doğrultusunda artması ile birlikte uzmanlar tarafından yapılan açıklama konut fiyatlarında düşüş bekleyen vatandaşları üzecek cinsten oldu. 

Ekonomi ile ilgili tüm detaylar için kamugundemi.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.