TOKİ'ye başvuranlar dikkat! Halkbank hesaplara 500 TL yatırmaya başladı hemen kontrol edin

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! Halkbank hesaplara 500 TL yatırmaya başladı hemen kontrol edin
Türkiye'de vatandaşların merakla takip ettiği gelişmeler arasında yer alan TOKİ başvuru ücret iadelerinin ne zaman yatırılacağına dair detaylar belli oldu.

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! Halkbank hesaplara 500 TL yatırmaya başladı hemen kontrol edin - Türkiye'de vatandaşların merakla takip ettiği gelişmeler arasında yer alan TOKİ başvuru ücret iadelerinin ne zaman yatırılacağına dair detaylar belli oldu. 250 bin sosyal konutta kura çekimleri başlarken bu süreçte başvuruları reddedilen ve kura sonrasında hak sahibi olamayan kişiler için bankalar başvuru iadelerini yapmaya başladı.

Devlet bankalarına TOKİ'ye başvurmak için yatırılan 500 TL tutarları hesaplara geri iade edilmeye başlandı. Bu süreçte resmi açıklamalar gelirken bankalara başvurarak da vatandaşların başvuru ücretlerini geri alabilecekleri paylaşıldı. Gündeme düşen bilgilere göre ise başvuru yapanların hesaplarını kontrol etmesi gerektiği ve eğer hesaplara yatırılmadıysa şubelere giderek başvuru ücret iadelerini alabilecekleri paylaşıldı.

HALKBANK BAŞVURU İADE EKRANI

Türkiye'nin en büyük devlet bankaları arasında yer alan Halkbank başvuru iade ekranını aktif etti. Buna göre vatandaşlar Halkbank internet şubesi üzerinden gelen ekranda sorgulamasını yaparak başvuru iadelerine dair son sonuçları öğrenebilecek.

HALKBANK TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ALINIR

Vatandaşlar aşağıda ki adımları takip ederek Halkbank'a yatırmış oldukları TOKİ başvuru iadelerini alabilecek.

  • TOKİ'ye başvuran vatandaşlar internete "Halkbank TOKİ iade" yazarak ilk çıkan sonuca girmeleri gerekmektedir.
  • Giriş yaptığınızda yukarıda ki gibi bir ekran sizi karşılayacaktır.
  • Bu çıkan sayfada TOKİ başvuru sırasında girmiş olduğunuz TC kimlik numarası ve cep telefon numaranızın girilmesi istenecek.
  • Bu aşamalar sonrasında güvenlik kodunu da resimde ki gibi doğru giriş sağlayarak sağ tarafta yer alan "Devam" butonuna tıklayın.
  • Yeni sayfada hesap bilgileri gelecektir sonrasında çıkan sayfadan da yatırmış olduğunuz TOKİ başvuru ücretinizin iadesi için ön talep oluşturabilirsiniz.

Halkbank resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre;  "Başvuru sırasında verdiğiniz TCKN ve Telefon Numaranızı giriniz. Vereceğiniz IBAN başvuru sahibine ait olmalıdır." ifadelerine yer verildi.