TBMM'den flaş haber: Emekliler bayram edecek! Emekli maaşlarına 3.000 TL zam yapılacak

TBMM'den flaş haber: Emekliler bayram edecek! Emekli maaşlarına 3.000 TL zam yapılacak
Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zam sonrası gözler emekli maaşına çevrilmiş durumdayken çok önemli bir haber geldi. Bu doğrultuda emekli maaşlarına 3 bin lira zam yapılmasının gündemde olduğu ifade edildi.

Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zam sonrası gözler emekli maaşına çevrilmiş durumda. Bununla beraber emekli maaşlarına yapılan zammın yanı sıra ek zam için de kulislerde konuşmalar başladı. Son gelen haber ise milyonlarca emekliyi bayram ettirdi. TBMM gündeminde emekli maaşlarına ikinci bir zam olduğu belirtilerek bu zam tutarının 3 bin TL olduğu aktarıldı.

TBMM GÜNDEMİNDE İKİNCİ ZAM 

Emekli maaşlarına gelecek olan zam miktarı halen tartışma konusu olurken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi sevince boğduğu belirtildi ve TBMM’nin gündeminde ikinci bir zam konusunun yer aldığı ifade edildi.

Alınan bilgi sonrası 'Emekli maaşına yeni zam mı geliyor?' soruları gündeme taşındı. Bununla beraber Şubat ayında emekli maaşlarına yüzde 54,54 zam yapılmasının talep edildiği ifade edildi.

Yeni yılla beraber dört gözle beklenen emekli maaşı zam miktarı belli olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 2023 yılı için memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldığı hatırlanıyor.

TBMM'YE TEKLİF VERİLDİ

Gelen zamla birlikte en düşük emekli maaşı 5.500 TL olurken milyonlarca kişi gelişmeleri yakın takibe aldı. Son bir gelişme ile TBMM'de emekli maaşına 3 bin lira daha zam yapılmasının talep edildiği paylaşıldı.

TBMM gündemi aşırı yoğundu. Asıl gündem konusu ise emekli maaşlarıydı. İktidar tarafından 2023 yılı için belirlenen maaş zamları, alım gücü ile kıyaslanıp yeniden değerlendirilme talebinde bulunulduğu ifade edildi. İncelemeler kapsamında ise 2023 Şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşlarına en az yüzde 54,54 oranında zam yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisine teklif verildiği de aktarıldı.

EMEKLİ MAAŞLARINA 3 BİN TL ZAM AÇIKLAMASI 

Hatay Milletvekili Serkan Topal bu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Topal açıklamalarında en düşük emekli maaşının en az 3 bin TL zam yapılması ve bu şekilde maaşların en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ettiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Mutlaka her 2 evde bir emekli arkadaşımız var. Hani dediniz ya ‘En düşük emekli aylığı 5.500 lira.’ Bakın, 5.500 lirayla Hatay’dan Ankara’ya sadece git gel yapabiliyor bir kişi eşiyle beraber. Bırakın artık elektriğini, suyunu, doğal gazını, emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu yüzden diyoruz ki: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret olmalı. Bunları neden büyüttüm biliyor musunuz? AK PARTİ’li milletvekili arkadaşlarım, bakın, emekliler sizden haber bekliyor, emekliler sizden destek bekliyor. Bu yüzden, her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar arkadaşlar, ya, bir kulak verin, bir kulak verin"