Resmi Gazete'de yayınlandı! Sigara içenlere 3036 TL para cezası

Resmi Gazete'de yayınlandı! Sigara içenlere 3036 TL para cezası
Sigara içen vatandaşların üzüleceği yeni bir haber yayınlandı. Resmi gazetede yayımlanmış olan habere göre bu hareketleri yaptığınız zaman para cezasına tabii tutulacaksınız. Peki bu hareketler neler? Ne yapılırsa para cezası olacak? İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

 Sigara tiryakisi olan vatandaşları üzecek yeni haber resmi gazete de yayınlandı. Bunları yaptığınız zamanlar cezası alacaksınız. İşte tüm detaylar. 

Sigara tiryakilerini üzen yeni haber ne? 

Milyonlarca sigara tüketen vatandaşlarımızı yakından ilgilendirecek olan yeni kritik karar resmi gazetede yayınlandı.  2872 sayılı Çevre kanunu uyarınca verilecek olan idari para cezalarına ilişkin tebliğ kapsamında yere atılan sigara izmaritlerinin  cezası 2023 yılı için geçerli olacak şekilde belli oldu. Resmi gazetede yayımlanarak yürürlük içine girmiş oldu. Yayımlanmış olan tebliğ kapsamında ise yeni çevre cezaları belirlendi ve bir kötü haber de sigara içmekte olan vatandaşlarımıza geldi. Daha önceden da hatırlanacağı üzere hazine ve maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı tarafından açıklanmış olan yeni değerlene oranı 2023 yılında yüzde 123 olarak ilan edildi. Açıklanmış olan bünyeni oran üzerinden devletin de tahsil etmiş olduğu vergi ve cezalara da rekor oranda zamlar yapılmış olup çevre cezaları da bu oranla arttırıldı. Yere çöp atmanın cezası için parasal rakamlar arttırılırken sigara izmariti atmanın da cezası belli oldu. 

Yere atılan sigara cezası ne kadar oldu? 

Birçok vatandaşımız yolda yürüdüğü yerde yola çöp atarak çevreyi kirletiyor. Tabi birçoğu da içmiş olduğu sigaranın izmaritini çevreye atarak kirletmeyi başarıyor. Peki 2023 yılı için sigara izmaritini yere atmanın cezası ne kadar oldu? Resmi gazete de yayımlanan 2872 sayışı çevre kanunu uyarınca verilecek olan idari para cezalarına ilişkin tebliğ kapsamında uygulanacak para cezası da belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 32023 sayılı resmi gazete de yayımlanan vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca 2022 yılı içinde yeniden değerleme oranı ise yüzde 122.93 olarak tespit edilip ilan edildi.  Bu durum kapsamında yere atılan sigara izmariti için 3036 TL olarak belirlendi.