Resmi açıklama geldi! Ücretsiz mazot ve gübre desteği için çiftçiler elinizi çabuk tutun!

Resmi açıklama geldi! Ücretsiz mazot ve gübre desteği için çiftçiler elinizi çabuk tutun!
Çiftçileri sevindirecek yeni bir haber daha geldi. Çiftçiler artık mazot ve gübre desteği için başvuruda bulunabilecekler. İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Beklenen resmi açıklama yapıldı. Çiftçiler ellerini hızlı tutarlarsa ücretsiz mazot ve gübre desteğinden faydalanabilecekler. Destek için yapılacak olan başvuru şartları da açıklandı. İşte tüm detaylar.. 

Çiftçilerin yüzünü güldürecek destek 

Tarım alanındaki üretimi artırabilmek amacı ile ülke genelinde birçok belediye tarafından çiftçilerimize destek yapılmaya başlandı. Yapılacak olan bu desteğin geliştirmek istediği 3 neden bulunmaktadır. 

  • Tarımsal üretimi arttırabilmek, 
  • Kırsal kalkınmayı arttırmak ve 
  • İhtiyaç sahibi olan çiftçilere destek verebilmek 

Bu üç maddeyi geliştirebilmek adına belediyeler destek programlarını açıklamaya başladı. Belediyelerin yapmış olduğu destek programı açıklaması ise birçok kişi tarafından yakından takip edilmeye başlandı. İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu Çiftçiler için yardım desteği hakkında açıklamalarda bulunarak, Çiftçiler için ücretsiz tohum, fide, mazot ve gübre desteği sağlayacakları hakkında bilgi verdi. Başvuru tarihinin ne zaman sona erdiği ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklandı. Son başvuru tarihi 3 Şubat 2023 Cuma gününe kadar başvurularınızı yapın çağrısında bulundu. 

Mazot ve gübre desteği için başvurular 

İstanbul Büyükşehir belediyesi Ekrem İmamoğlu yapmış olduğu açıklama ile çiftçilere savunacak olan mazot ve gübre desteklerin de internet üzerinden veya ilçe ve mahallelere göre talepler toplanıp başvuru merkezlerinden başvurular yapılacak. Başvuru esnasında ise çiftçilerimizden istenen belgeler şu şekilde; 

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi
  • 2023 yılına ait ÇKS veya ziraat odası belgesi ( tüm sayfaların içerisinde bulunması gerekmektedir) 
  • Traktör ruhsat fotokopisi ( traktör ruhsatının üzerinde yazan isim ile ÇKS belgesi üzerinde yazan ismin aynı olması gerekmektedir) 
  • Mazot ve gübre desteği almak isteyen çiftçilerin işletme tescil belgesi gerekmektedir. 

Çiftçilerin bu gerekli belgeleri toparladılar sonra 3 Şubat 2023 yapmış olmaları gerekmektedir. Aksi halde destekten faydalanamayacaklardır. Çiftçiler için yapılacak bu destek hakkında ne düşünüyorsunuz?