Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon açıklaması
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından Meclis'te gerçekleşen toplantıda enflasyon hakkında önemli açıklamalar geldi.

Türkiye Merkez Bankası tarafından Meclis'te gerçekleştirilen sunumda son derece önemli açıklamalar geldi. Enflasyon hakkında açıklamalar yapan Kavcıoğlu, yaptığı açıklamalarda enflasyonun düşmeye başladığı gibi önemli noktalara değindi. Yapılan hesaplamalar sonucunda edinilen sonuçlara göre enflasyonun ılımlı yavaşlamaya doğru gittiğinin saptandığı açıklandı. 

TÜRKİYE EKONOMİSİ SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜZEYDE İLERLEMEYE DEVAM ETMEKTEDİR 

Meclis'te gerçekleşen toplantıda ekonmiye dair açıklamalar yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Türkiye ekonomisinin önümüzdeki süreçte sürdürebilir ve kesintisiz bir biçimde büyümeye devam ettiğine değinerek,

"Küresel arz şoklarına ve bölgemizde yaşanan savaşa rağmen, Türkiye ekonomisi sürdürülebilir düzeyde ve kesintisiz olarak büyümeye devam etmektedir. Küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki olağanüstü yükselişle enerji ithalatımızın milli gelir içerisindeki payı yüzde 3,8'den tarihi rekor niteliğindeki yüzde 10,9'a çıkmıştır. 2022 yılı üçüncü çeyreğinde, makine-teçhizat yatırımları ve net ihracatın milli gelir içindeki payı yüzde 17,2 seviyesinde gerçekleşerek pandemi sonrasındaki ağırlığını korumuştur." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ 

Bu açıklamaların yanı sıra da ekonomideki sürdürülebilirlik konusu ile birlikte önümüzdeki aylara bakıldığı zaman da yıllık enflasyon oranlarının etkilerinin ortadan kalkacağına değindi. Yaşanan düşüş eğilimi hakkında da açıklamalar aşan Kavcıoğlu, 

"Mevcut yıllık enflasyon oranında önümüzdeki aylarda hızla ortadan kalkacak baz etkileri bulunmaktadır. Dolayısıyla, enflasyonun gerçek eğilimini anlamak için aylık gelişimlere odaklanmak daha sağlıklı bir yaklaşımdır. Birinci, ikinci ve üçüncü çeyrekler itibarıyla ortalama enflasyon oranları sırasıyla yüzde 7,1, yüzde 5,1 ve yüzde 2,3 olarak gerçekleşerek düşüş eğilimini desteklemiştir." şeklinde konuştu. 

Böylelikle de önümüzdeki süreç içerisinde merak edilen enflasyon oranları hakkında fikirler verilmiş ve Merkez Bankası başkanı tarafından tahminlerin görüldüğü ifade edilmiştir.