Konut kredisi almak isteyenler dikkat! Bu tapu tipleri için bankalar kredi vermiyor

Konut kredisi almak isteyenler dikkat! Bu tapu tipleri için bankalar kredi vermiyor
Bankalar tarafından vatandaşlara verilen konut kredisi hakkında oldukça önemli bir detay yeniden gündeme geldi. Her tapu tipi için kredi vermeyen bankalara başvuru yapacak vatandaşların bilgisi olması gerektiği bildirildi.

Özellikle de bu sene konut fiyatlarında oldukça fazla bir yükseliş yaşanması ile birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaşların satın alımlar için krediye başvuru yaptıkları görüldü. Bu başvurular esnasında bazı şartları sağlayan  vatandaşlara kolay bir şekilde konut kredisi verilir hale geldi. 

İhtiyaç kredisi ile kıyaslandığı zaman çıkması daha da zor haline gelen konut kredisi için bankalar da son dönemde kampanyalar yapmaya başladı. Bu kampanyalar vatandaşların kolay bir şekild ekonut sahibi olabilmesi ve de geri ödeme noktasında herhangi bir sorun çekmemesi üzerine odaklandı. Durum bu şekildeyken yeni konut fiyatlarının ne kadar olduğu gibi konuların yanı sıra bu evleri almak için bankalar tarafından verilecek olan konut kredisinin şartları da gündem oldu. 

KONUT KREDİSİNİN ŞARTLARI NELERDİR? 

  • En az 18 yaşında olmak
  • Adli sicil sorgulamasında temiz çıkmak
  • Yüksek bir kredi notuna sahip olmak
  • Aylık kanıtlanabilir gelir belgesi ya da maaş bordrosuna sahip olmak
  • Geçmiş dönemde alınan kredi borçlarının düzenli olarak ödenmiş olması
  • Kredi kartları ödemelerinin düzenli olarak yapılıyor olması

Bu şartlar genel olarak kredi çekmek isteyen vatandaşlar için sunulan şartlar olarak da bilinmektedir. Bu nedenle ihtiyaç ve taşıt kredisinden farklı olan konut kredisi almak isteyen vatandaşlar için gerekli sunulan şartların arasında tapu tipinin de önemli olduğu görüldü. Peki konut kredisi almak için hangi tapu tipi geçerli olmaktadır? 

KONUT KREDİSİ ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN TAPU TİPLERİ 

Konut kredisi almak isteyen vatandaşların sahip olması gereken tapu tipleri şu şekilde verildi;

Kat Mülkiyeti Tapusu 

Kat mülkiyeti tapusu olan ve konut kredisi almak isteyen kişiler için alım satımlarda konut kredisi için en uygun çeşit olarak görülmektedir. Bu nedenle de kat mülkiyet tapusu olan vatandaşlar en kolay konut kredisi alabilecek olan kişiler olarak görülmektedir. 

Kat İrtifakı Tapusu 

Henüz iskanı alınmamış olan konut tapularına kat irtifakı tapusu adı verilmektedir. Yani kattan çok bina bilgilerini barındırmaktadır. Bu tapu tipi de kredi alımları için uygun olsa da bankalar tarafından kredi verilmesi konusunda en fazla tercih edilen konut tipi hala kat mülkiyetidir. 

Hisseli Tapu 

Konut kredisi verilmeyen tapu tipine hisseli tapu da denilebilir. Belirli bir arsa üzerinde hak sahibi olsanız dahi size ait olan alanın belirlenmemiş olması nedeniyle bankalar tarafından kredi verilen bir tapu tipi olarak görülmemektedir.