Kış için destek geldi! Tam 1000 TL denecek, işte başvuru yöntemi

Kış için destek geldi! Tam 1000 TL denecek, işte başvuru yöntemi
Tam 1000 TL kış desteği ödemesi için açıklama yapıldı. 1000 TL değerinde ki kış desteği kimlere verilecek? Vatandaşlar merak içinde kimlerin bu desteği alabileceğini soruyor. Vatandaşlara güzel haber geldi.

İhtiyaç sahibi dar gelirli aileler destek amacı ile neredeyse tüm belediyeler sosyal yardım projeleri düzenlemeye devam ediyor. Kış mevsiminin tam anlamı ile gelmesi ve havaların soruması ile beraber belediyeler tarafından yardımlar yapılacağına dair açıklamalar kamuoyuna bildirildi. Bu yardımların detayları neler? Kimler bu yardımlardan fayda sağlayabilecek? Tüm detaylar haberimizde…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kış desteği verilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. Kış desteği konusunda açıklama yapan Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. Bu paylaşım “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal destek sağlamakta olduğumuz 76,400 aileye 1000 TL değerinde kara kış yardımı da yapma kararı aldık. Zorlu kış koşullarında sevgili vatandaşlarımızın bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlanması dileğiyle” şeklinde ifadelerde bulundu. 

1000 TL değerinde kış desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kış desteği ödemesi yani 1000 TL yardımı 2 Şubat tarihinde tüm hak sahiplerine iletildiğini belirtti. Belediyenin resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. İBB Başkanı İkram İmamoğlu’nun açıklamasına göre 76,400 ihtiyaç sahibi aileler 1000 TL’lik kış desteğinden faydalanabilecek. Zor ve soğuk hava koşulları nedeniyle geçim zorlu yaşayan tüm vatandaşlara tek seferlik olmak şartı ile 1000 TL’lik kış desteği ödemesi yapılacak. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan hali hazırda Sosyal yardım almakta olan en düşük gelirlere sahip haneler bulunuyor. Tüm alınan yardımlara ek olarak tek seferlik yapılacak olan 1000 TL değerinde ki yardım vatandaşları mutlu edecek. Proje için yapılan tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Ekrem İmamoğlu, “2 Şubat tarihinde ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlar için Sosyal Destek İstanbul Kart’ı bulunan hali hazırda yardım alan tüm muhtaç vatandaşlar için kara kış desteği kampanyası ışında 1000 TL’lik tek seferlik olan yardım ödemelerini kartlarına aktarıldı” şeklinde açıkladı.