Kentsel dönüşümde yeni müjde! Destek oranı 600 bin TL'ye çıkarıldı

Kentsel dönüşümde yeni müjde! Destek oranı 600 bin TL'ye çıkarıldı
Devlet destekli konut sahipliğinde yeni döneme girildiği aktarıldı. Destek oranları arttırıldı. 600 bin TL'ye kadar destek verilecek. Yeniliklerin gelmesiyle faiz indirim oranında artış olacak. Kentsel dönüşümde yeni detaylar...

Devlet destekli konut sahipliğinde yeni döneme girildiği aktarıldı. Destek oranları arttırıldı. 600 bin TL'ye kadar destek verilecek. Yeniliklerin gelmesiyle faiz indirim oranında artış olacak. Geçmiş dönemde yapılan yapı inşaları onarım ve yenilenmesine yönelik ciddi talep geldi. Gelinen son noktaya doğru kentsel dönüşümde yeni detaylar...

Milyonlarca vatandaş bütçesine uygun fiyatlarla konut sahipliğinde yeni döneme giriş yaptı. Yıllarca ikamet ettiği konutu beğenmeyip yenilemek isteyen ama dar gelirli vatandaşlara yönelik çıkarın destek paketlerinde verilecek ödenek ve faiz indirim oranında artış olacak. Depreme dayanıklı olmayan kötü ev kentsel dönüşüm projesi dahilinde uygun şartları yerine getirmesiyle birlikte yeni dönemde getirilen düzenlemeler müjde niteliği taşıyor. Kredi üst limit, faiz indirim ve yapı konut mimarilerinde destekler yeniden artışa geçti. 

YENİ KARARNAMEDE BELİRTİLEN ANA KONU

'6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın yeni gelen talimat ile birlikte yürürlüğe girdi. Deprem riski taşıdığı tespit edilen ve bu yönde alınacak kararda uygulanılacak politikalar kökten değişti. Yeni düzene ayak uydurmak üzere şahısların kendi imkanlarıyla yapacağı konut ve iş yerinde bankalar tarafından verilen kredi de faiz desteğine ilişkin yeni detaylar açıklandı. 

Kredi üst limit, faiz indirim, kentsel dönüşüm kapsamında girecek konut ve işyerinde artış yaşanıyor. Yapı malzemelerinde artan fiyatlar ile birlikte ekonomik sorunların baş göstermeye başlaması üzerine yeni kararlar bir anda yürürlüğe girdi. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla bütçelerine uygun yapılarını afet riskine karşı yeniden inşa ederken imkanlar göz önünde bulundurularak yapılacak. 

KREDİ ÜST LİMİTİ

Kredi anapara tutarında üst limitin arttırılacağı bu yönde yeni düzenlemede, 160 bin TL'den 240 bin TL'ye çıkarıldı. Aynı oranda ev ve iş yeri inşasında kredilerde yarı yarıya yükseldi. 400 bin TL destek yeni kararda 600 bin TL'ye arttı.

KREDİ ORANLARINDA ARTIŞ

Faiz oranı da aynı şekilde verilen kredi desteğine benzer biçimde 600 seviyesine çıkış yaptı. İşyeri ve sağlanılan kredi oranlarında yarı yarıya artış sonucu 450 puana yükseldi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm projesi kapsamına giren yapılarda konut kredisini 0.50, işyeri kredisinde ise 0.38 baz puan oranında destek yapacak.