İşletmeler bayram edecek adres değişikliği yapana devlet desteği verilecek!

İşletmeler bayram edecek adres değişikliği yapana devlet desteği verilecek!
Çalışmakta olan ve üretim yapan bir fabrika ya da işletmenin adres değişikliğinin yapılması halinde verilecek devlet destekleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Gelen bilgilere göre devlet tarafından verilecek olan destekler oranları ve miktarları ile işletme sahiplerini sevindirecek.

Kalkınma Ajansları ile iletişime geçerek devlet destekleri konusunda bilgi almak isteyen vatandaşların sayıları günden güne artıyor. Bireysel olarak devlet desteklerinden faydalanmak isteyen vatandaşların yanı sıra işletmeleri için destek almak isteyen kişilerin de sıklıkla hakkında araştırmalar yaptığı devlet destekleri ile ilgili yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Son olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen soru cevap çalışmaları kapsamında bir vatandaş işletmesi ile ilgili halihazırda üretim yapan bir fabrika olduklarını ve kirada yer alan fabrikalarını başka bir alana taşımak istediklerini, bunun için destek alıp alamayacaklarını öğrenmek istediğini soru olarak "Hali hazırda üretim yapan bir fabrikayız. Kirada bulunan fabrikamızı, osb de aldığımız araziye taşımayı düşünüyoruz. Bu sebeple almış olduğumuz araziye yapacağımız bina için teşvik başvurusunda bulunabilir miyiz? (makina ve üretim tesisimizi yeni yapmayı düşündüğümüz binaya taşıyacağız)" ifadeleri ile iletti.

Çok sayıda işletme sahibi için büyük önem taşıyan bu konuda sorularını ileten kişinin sorusuna yanıt gecikmeden geldi. Fabrikasını taşımak yani adres değişikliği yapmak isteyen kişiye verilecek olan destekler sırasıyla belirtildi. Verilecek olan teşvik ve destekler KDV İstisnası ve Gümrük Vergi Muafiyeti olarak açıklandı. Bu kapsamda verilecek olan destek ve teşviklere ek olarak yalnızca işletmenin taşınması için değil; inşa masrafları ve yeni alınacak olan ilave makine ve ekipmanlar için de teşvik verileceği bildirildi. Soruyu sormuş olan vatandaşa verilen bilgi mesajında yer alan teşvik ve destekler şu şekilde;

"İletmiş olduğunuz US 97 Kodu kapsamında aşağıdaki teşvik unsurlarından yararlanabilirsiniz:

KDV İstisnası

Gümrük Vergisi Muafiyeti

6 yıl süreyle %25 Yatırıma Katkı Oranında SGK işveren hissesi desteği

%30 yatırıma katkı oranında kurumlar/gelir vergisi indirimi

TL bazında 4 puan, döviz bazında 1 puan indirimli faiz desteği

Ayrıca 2017-2022 yıllarında yapılacak yatırım harcamaları için vergi indirimi yatırıma katkı oranına 15 puan ilave edilmekte, vergi indirimi oranı % 100 olmakta ve 01/05/2021 - 31/12/2025 tarihleri arası bina-inşaat harcamalarına KDV istisnası uygulanmaktadır."

Çok sayıda gerçek ve tüzel kişi tarafından merak konusu olan bu tür soruların cevapları yenilendikçe Kamu Gündemi adresinde yer alacak olup, en güncel devlet teşvik ve destekleri de ayrıca paylaşılacaktır...