İslam Memiş': "Yatırımcılara şu uyarıları yapıyorum! Ocak ayını beklemek gerek"

İslam Memiş': "Yatırımcılara şu uyarıları yapıyorum! Ocak ayını beklemek gerek"
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş katıldığı bir televizyon programında yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasadan beklenilen doğrultuda faiz indiriminin geldiğini fakat bunun yeterli olmadığını vurgulayarak konuşmalarına şu ifadeler ile başladı; "Bir faiz indirimi geldi. Tek haneli bir faiz ama yeterli değil. Bundan sonra emlak kredilerinde, araç kredilerinde, tüketici kredilerinden düşüşlerinde beraberinde gelmesi gerekiyor. Ben ocak ayı itibariyle o tarafta bir düşüş bekliyorum. Hem emlak kredilerinde hem araç kredilerinde ve tüketici kredilerinde düşüş bekliyorum. Kredi muslukları tamam açılır ocak ayı itibariyle. Çünkü aralık ayı itibariyle de enflasyonda düşüşler bekleniyor. Rakamsal değer üzerinden evet olabilir. Ama önemli olan çarşı pazara yansıması. Bu konu ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması vardı. 'Para cezaları yetersiz kalıyor. Yeni tedbirler alacağız' diye. Bakalım neler olacak. Hep beraber göreceğiz. Ama yüzde 9'luk bir faiz şu an için vatandaşa direkt yansımadığı gözleniyor." dedi. 

KRİPTO PARA PİYASASI YATIRIMCILARI İYİ DÜŞÜNMEK GEREKİYOR

İslam Memiş konuşmasında Kripto para yatırımcılarına şu anda piyasadaki riski hatırlatarak önerilerde bulundu. Memiş, "Kripto para piyasasında işlem yapan yatırımcıların varlıklarının yüzde 80'ini kaybetti. Çoğu zararda ve 8 aydır bekliyorlar. Eğer zararları yoksa yüzde 50 bir ihtimalle kurtulmak için olabilir. Ancak çok zararları varsa ve borsaya o zararlarını kapatmak için giriyorlarsa bu seviyelerde biraz daha riskli. İyi düşünmek gerekiyor. İyi analiz etmek gerekiyor. O yüzden sepet yapmak daha mantıklı. Tamamıyla giriş çıkış yapmak belki zararınızı iki katına çıkarabilir. Bence yüzde 50 yüzde 50 değerlendirmek daha mantıklı." dedi. 

OCAK AYINI BEKLEMEK GEREKİYOR

İslam Memiş şu anda piyasada nakde ulaşımın çok olduğunu açıkladı. Herkesin bankalara gidip istediği krediyi alamamasının sebebinin kredi faizlerinin çok yüksek olmasına bağlayan Memiş "Kredi faiz oranları çok yüksek. Dolayasıyla da ocak ayını beklemek gerektiğini ben şahsen düşünüyorum. Ocak ayı beklenir o kredi muslukları açılır. Faiz oranları bir miktar daha reele yansır. O zaman kullanabilir. Ama şu anda biraz acele etmemek gerekiyor." diyerek yatırımcıların ocak ayını beklemeleri gerektiği şeklinde önerilerde bulundu.