İlk Evim İlk İş Yerim Projesi yeni detayları! Arsa sayısı 1 milyona çıktı! Uygun fiyattan arsalar alıcıya sunuluyor

İlk Evim İlk İş Yerim Projesi yeni detayları! Arsa sayısı 1 milyona çıktı! Uygun fiyattan arsalar alıcıya sunuluyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençlerin yoğun talebi üzerine 2 milyon başvuru sonrası konut yapılacak arsa sayısında artışa gidildi. İşte yeni detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençlerin yoğun talebi üzerine 2 milyon başvuru sonrası konut yapılacak arsa sayısında artışa gidildi. İşte yeni detaylar...

Konya'ya bağlı Ereğli ilçesinde yer alan Millet Kıraathanesi'nde gençlerle bir araya gelen Kurum, proje detaylarından bahsetti. Başvuru yapan öğrenci sayısının 2 milyon olduğuna vurgu yaptı. Gerçekleştirilen projelerde amacın daha iyi bir gelecek olduğuna işaret etti. 

'81 İLİMİZİ, VATANIMIZI İYİLEŞTİRMEYE EVE GÜZELLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Bakan Kurum, '81 ilimizi, vatanımızı iyileştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bu topraklar Selçuklu'dan Osmanlı'ya oradan da Cumhuriyet'imizin kurulduğu topraklar. Kadim topraklar içinde bulunduğumuz bu mekan da Selçuklu eseri bir han. Bu hanlar restore edildi, kültür merkezi, kıraathane ve kütüphane şekliyle gençlerimizi misafir ediyor. Burası bir taraftan da özümüzü, kültürümüzü geleceğe taşıyor.' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla aylar önceden planlanan projede gelinen son noktaya vurgu yapılarak gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bundan dolayı konut yapılacak arsa sayısını 1 milyona çıkardıklarını açıkladı. Ülkemizde 20 yıldır yapılan yatırım, hizmet ve projeler ile gençlerin bu yolda doğru yolu gösterdiği ve onlara kulak vermeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye'de faaliyet gösteren tamamlanmış 137 millet bahçesi olduğu, 455'inin de yapımı devam ettiğinin altınız çizdi. Konya Millet Bahçesi'nin ay içerisinde açılacağını söyledi. 

'CUMHURBAŞKANIMIZ, KONUT YAPILACAK ARSA SAYISINI 1 MİLYONA ÇIKARDI'

İlk Evim İlk İş Yerim Projesinde yapılacak konut sayısını 1 milyona çıkardıklarını belirten Bakan Kurum'un açıklamaları:

'İlk defa gençlerimize bu projeden yüzde 20 kontenjan verdik. 18 ila 30 yaş aralığındaki gençlerimiz bu projeye başvurabilecekler. Hayata güvenle başlayıp daha istikrarlı ve güvenli iş yerinizi açın diye projemizi başlattık. Türkiye'de 10 bin iş yeri, 250 bin sosyal konut projesini sunuyoruz. Sizlere bu projeden yüzde 20 kontenjan ayırdık. Evi olmayan gençlerimiz, yeni evlenecek kardeşlerimiz bu projeden yararlanabilir. Şartları uyması halinde kura çekimiyle inşallah bu projeyi değerlendirecekler. Gençlerimiz büyük bir teveccüh gösterdi. Toplamda 2 milyona yakın gencimiz başvurdu. Cumhurbaşkanımız, gençlerimizin bu sesine kulak verdi ve konut yapılacak arsa sayısını 1 milyona çıkardı. Bu anlamda nüfusa kayıtlı olduğunuz veya yaşadığınız yerlerde bu projelere başvurabilirsiniz.' ifadelerini kullandı.

Gençlere son yıllarda yapılan yatırımlara devam edileceği her dönem üstüne konularak ileriye yönelik emin atılımların gerçekleşeceğini belirten Kurum, öğrencilerin yurt ve ulaşım sorunlarına ilişkin problemlerin de giderilmesini yönünde en kısa sürede ilgili yetkililerin ilgileneceğini bildirdi.