Gıdamızı güven altına aldık! Gıda fiyatları düşmeye başlayacak

Gıdamızı güven altına aldık! Gıda fiyatları düşmeye başlayacak
Dünyada gıda sektöründe faaliyet gösteren bireylerde etkin rol kadınlarımız tarım ve ekonomiye sunduğu katkı ileri seviyeye taşınacak. Tarım sektöründe çalışanların yüzde 43'ü kadınlardan oluşmaktadır. Tarım sektörümüzün de güven altında olduğu anlamına geliyor. Gıda'da düşüş olacağı bekleniyor.

Dünyada gıda sektöründe faaliyet gösteren bireylerde etkin rol kadınlarımız tarım ve ekonomiye sunduğu katkı ileri seviyeye taşınacak. Tarım sektöründe çalışanların yüzde 43'ü kadınlardan oluşmaktadır. Tarım sektörümüzün de güven altında olduğu anlamına geliyor. Gıda'da düşüş olacağı bekleniyor. Temel ihtiyaç ürünlerinde beklenilen fiyat aralığının devamlı her ay üst üste artmaya başlaması yeni çözüm yollarına götürdü. Yeni çözüm noktaları sonrası gıda fiyatlarında düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

Tarım Örgütü yetkililerinin dünya ve ülkemiz genelinde tarım sektöründe direkt olarak emek gösterip üretim ve ekonomiye katkı gösteren kadınlarımız sayesinde güven altına alındığımız ilerleyen yıllarda bu alanda yapılacak yenilikler ile birlikte daha da güven aşılayıp sorunsuz işleyiş mekanizmasında olacağına dair bilgiler geliyor. Ülkemizde tarım sektöründe kadınların oranı yüzde 45. Bu oranda 2,5 milyon kadının çalıştığı anlamına gelmektedir. Sektörün önde gelen yetkilileri arasında da üst düzey görev icra eden bireylerin çoğunluğu da kadınlardan oluşmaktadır.

KADINLARIMIZIN TARIM VE GIDA'DA ETKİSİ

Türkiye İstatistik Kurum ve Çalışma Bakanlığı'nın ortaya koyduğu verilere bakıldığı zaman bu açıklanan oranın iyiye dönük olduğu, ulusların güven altına girebilmesi, kalkınması ve yeni alanların oluşturabilmesi adına temel gıda ürünlerine olan ihtiyacın önemini bir kez daha anladık. Alın teri döken kadınlarımız hakkında BM Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, tarım alanında istihdam verileriyle ilgili, 'Tarımdaki kadınların yüzde 78,3'ü ücretsiz aile işçisi konumunda istihdam ediliyor. Bu oran Türkiye'de tarım işletmelerinin aile çiftçiliği şeklinde ve büyük ölçüde kadın emeğine dayandığı destekliyor. Yerel pazarlarda ürün satışlarıyla hane gelirlerinin yüzde 25'inin kadınlar tarafından sağlandığı görülüyor.'' ifadesini kullandı.

GIDA FİYATLARI DÜŞÜYOR

Gıda ve tarım sektörüne yönelik geçtiğimiz aylarda yaşanan gelişmeler tüm dünyayı etkisi altına alarak yeni kriz ortamı oluşturdu. Türkiye öncülüğünde sorunun aşılması, tarafları bir araya getirerek anlaşmaya ev sahipliği konumu takdire şayan siyasi üstünlük sağladı. Tahıl Anlaşması Koridoru ile birlikte gıda fiyatları düşmeye başladı. Beklenilen seviyeye gerilememiş olsa da ay sonunda ciddi oranda düşüş olacağı öngörülüyor.