EYT'liler için uyarı geldi! Emeklilik dilekçenizi o tarihte verirseniz daha yüksek maaş alacaksınız

EYT'liler için uyarı geldi! Emeklilik dilekçenizi o tarihte verirseniz daha yüksek maaş alacaksınız
Türkiye'de milyonlarca vatandaş nefesini tuttu ve gelecek açıklamaları merakla bekliyor. Buna göre ise EYT'nin Kasım'da Meclis' geleceği açıklanmıştı. EYT'liler için uyarı geldi! Emeklilik dilekçenizi o tarihte verirseniz daha yüksek maaş alacaksınız

EYT'liler için uyarı geldi! Emeklilik dilekçenizi o tarihte verirseniz daha yüksek maaş alacaksınız - Türkiye'de milyonlarca vatandaş nefesini tuttu ve gelecek açıklamaları merakla bekliyor. Buna göre ise EYT'nin Kasım'da Meclis' geleceği açıklanmıştı. EYT yasasının çıkmasını bekleyen vatandaşlar için yüksek maaş alma formülleri gündeme gelmeye başlıyor. Buna göre ise yüksek maaş alabilmeniz için dilekçenizi hangi tarihte vereceğiniz açıklandı.

Emeklilik dilekçeleri için her kafadan farklı sesler çıkmaya devam ediyor. Buna göre ise birçok kişi yılın ilk dönemi verilmesi gerektiğini savunurken birçok kişi de yılın ikinci döneminde dilekçelerin verilmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Türkiye'de emekliliğinize kısa bir süre kala hayalleriniz ve bu süreçte belirli hedefleriniz olabilir. Hayatta yer alan hedeflerden bir tanesi de şüphesiz finansal açıdan daha huzurlu, refah ve stressiz bir yaşam. Burada finansal özgürlük oldukça önemli olarak izah edilirken emekli olmak milyonların en büyük hayalleri arasında yer ediniyor.

EMEKLİLİK DİLEKÇELERİ NE ZAMAN VERİLMELİ?

Emeklilik dilekçeleri genel olarak yılın ilk döneminde vermek oldukça avantajlı gözükmektedir. Emekli aylıkları ülke genelinde yıl da iki kez zam alırken bu zam tarihleri ise Ocak ve Temmuz aylarıdır. Emekli zamları geçmiş döneme ait 6 aylık enflasyon rakamları baz alınarak hesaplanmaktadır. 

Emeklilik başvurularının Ocak ayında yapılması halinde bir önceki dönemin büyüme hızları ve enflasyon oranları da hesaba katılarak zam miktarı hesaplanmaktadır.

EMEKLİLİK BAŞVURULARINDA YIL SONU DETAYI

Türkiye'de emeklilik başvurularının tarihleri arasında ciddi maaş farkları bulunuyor. Yıl sonuna doğru yapılacak olan başvurularda mevcut yılların Ocak ve Temmuz ayında ki emekli aylıkları maaşınıza yansırken, yıl başında yapılan maaş başvurusunda ise Ocak ayı zammı maaşlarınıza yansıtılacaktır.

Dikkat edilmesi ve karar verirken göz ardı edilmemesi gereken kısımlar şudur;

  • Büyüme hızı
  • Enflasyon
  • 1. Dönem zam oranı
  • 2. Dönem zam oranı

EYT YASASI ÇIKTIĞINDA HANGİ DÖNEMDE DİLEKÇE VERİLMELİ?

Emeklilik için her halükarda şüphesiz en mantıklı görünen dönem yıl sonuna doğru yapılan başvurular olacaktır. Bu süreçte yapacağınız başvurularda ülke ekonomi büyüme hızı, enflasyon rakamları ve 1. dönem ila 2. dönem arasında ki zam oranlarını karşılaştırmak olacaktır.

EYT yasasının Ocak 2023'de resmi hale gelmesi ile birlikte Şubat 2023'de milyonlar emeklilik dilekçelerini SGK'ya götürecek. Bu süreçte ise milyonlar için tavsiye edilecek birçok yöntem de yer alacak.