Evinde modemi olanlar dikkat! Anlaşmayı güncellemezseniz yarından itibaren faturaya 77 TL yansıtılacak

Evinde modemi olanlar dikkat! Anlaşmayı güncellemezseniz yarından itibaren faturaya 77 TL yansıtılacak
Temel gıda ürünlerine gelen zam sonrası elektrik ve elektronik ürün hizmetlerine zam gelmemesi şaşırtıcı olabilirdi. Modem anlaşmalarınızı kontrol edin yoksa yarından itibaren faturaya direkt olarak 77 TL yansıma olacak. İşte detaylar...

Temel gıda ürünlerine gelen zam sonrası elektrik ve elektronik ürün hizmetlerine zam gelmemesi şaşırtıcı olabilirdi. Modem anlaşmalarınızı kontrol edin yoksa yarından itibaren faturaya direkt olarak 77 TL yansıma olacak. Ülkemizde milyonlarca insanın teknoloji ile haşır neşir olması kullanım seviyeleri en üst noktaya ulaşması her evde bir modem bulundurma zorunluluğu hissettiriyor. 

Günün yarısını sanal dünyaya harcayan insanların olmaz olmaz önceliği ihtiyaç duyduğu hatta temel noktaya getirdiği internet hizmetine daha fazla ve hızlı erişebilmek adına evlere modem bağlatmaktadır. İnternet hizmeti alan vatandaşlara kötü bir haber geldi. Anlaşmalarınız güncellemezseniz yarından itibaren faturalarınıza ek olarak 77 TL ilave ek ücret yansıtılacak. Modem aracılığıyla internet hizmeti aldığınız operatör şirketinin müşteri temsilcisi ile irtibat haline girerek taahhütleri anlaşmalarınızı yenilemeniz gerekiyor. Eğer bu yönde bir atılım gerçekleştirmez aceleci davranmazsanız fatura kesim tarihi sonraki aya direkt olarak 77 TL'den başlayan zam oranları yansıtılacak. 

İNTERNET ABONELİKLERİNE YÜZDE 40 ZAM BEKLENİYOR

Türkiye'de uzun yıllardır hizmet veren operatörler sağladıkları internet hizmeti bedelinde zam uygulayacak. Her zam sonrası yeniliklerle karşımıza çıkan modem aracılığıyla internet hizmeti sağlayan şirketler, geçen dönemde Katma Değer Vergisi (KDV) şirketler tarafından sağlanırken artık öyle bir durum söz konusu değil. Aylardır kullanıcıların faturalarına yansıtılarak ceplerinden fazla ücretin çıkmasını sağlamakla birlikte kar marjlarını yükseltmeye çalışmaktadır. 

EN DÜŞÜK İNTERNET FATURASI KAÇ TL OLACAK?

Tahminlere göre en düşük internet hızı önceden 8 MBPS verilirken, yeni dönemle birlikte 16 MBPS'ye çıkartılarak yeni fiyatların 130 TL seviyelerine çıkması bekleniyor.

Uzun süredir yaşanan ekonomik kriz belirli alanları etkilemekle kalmadı. Bütün sektör ve hizmeti derinden vurdu. Direkt olarak vatandaşın cebinden daha fazla ücretin çıkmasına neden oldu. Hal böyle olunca mecburen ay sonunu getiremeyen kişiler belirli alanlarda bütçesini sağlama almak için kısıtlanma dönemine girdi. 

Aylık aboneliklere ödenen ücretler arasında en yüksek bedel bazı ailelerde internet hizmetine veriliyor. Önlenmesi güç askeri silahtan daha etkili kullanılan internet bir neslin geleceğin ileri atılımını zora sokmasıyla beraber yok etmeye başladı.