Et yemeden doymam diyenler artık doymak zorunda! Kırmızı et fiyatlarına dev zam, kıyma 200 TL oldu!

Et yemeden doymam diyenler artık doymak zorunda! Kırmızı et fiyatlarına dev zam, kıyma 200 TL oldu!
Bu sabah sektörel kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda et ve süt fiyatlarına zam gelebileceği öğrenildi. Süt ve ete gelen zamların ardından bir zam haberi daha gelmesi vatandaşın cebinin yanacağını gösterdi. Gelen ve gelmesi beklenen zamlara ilişkin detaylar haberin devamında...

Son dönemlerde neredeyse her ürüne gelen zamlar hızla tekrarlamaya başladı. Ekonomik koşullar nedeniyle çok sayıda ürün, mal ve hizmete gelen zamların ardı arkası kesilmedi. Son olarak bugün sektörün içinden kaynaklardan almış olduğumuz bilgiler kapsamında et ve süt fiyatlarında yeniden bir artış gözlemleneceği duyuruldu. 

Geçtiğimiz dönemlerde et ve süt fiyatlarına gelen büyük ölçekli zamlar sonrası kırmızı et fiyatları üst seviyelere ulaşmıştı. Çiğ sütün kilo bazında fiyat artışı yaşaması sonrasında bu fiyat market raflarına da etki etmiş ve süt fiyatları artışa geçmişti. Pek çok büyük marka tarafından süt fiyatlarında artışa gidilirken ilerleyen dönemlerde çiğ sütün fiyatında herhangi bir artış görülmemiş olması nedeniyle pek çok besici hayvanlarını da kesmeye başladı. Buna rağmen et fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekti.

Süt ineklerinin kesilmesine rağmen kırmızı etin kilosuna büyük ölçekli bir zam yapıldı. Fox Ana Haber ile konuşan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarında yeniden bir zam uygulamasına gidileceğini belirtti. Halihazırda 160 ila 170 TL arasında tezgahta yer alan kırmızı etin kilosunun 180 ila 195 TL arasına çıkması bekleniyor. Ancak uzun süredir bazı lüks kasaplarda kırmızı et 200 TL kilo fiyatı ile satılıyor.

Et fiyatlarında yaşanacak olası bir zam sonrasında uzun süredir üst sınırlardan daha yüksek rakamlara satış yapan lüks kasap marketlerinin fiyatlarını 230 TL baremine kadar çıkartmaları bekleniyor.

Öte yandan süt fiyatlarında da büyük bir artış yaşanması bekleniyor. Sütaş, Pınar, Torku ve Sek gibi markaların süt fiyatlarında yüzde 20 oranında artış görülmesi öngörülüyor. Sektör kaynaklarından almış olduğumuz bilgilere göre süt fiyatlarında yaşanacak olan artışın bu ay sonlanmadan önce uygulanması bekleniyor.