Ekonomistlerden Eylül ayı enflasyon beklentileri açıklandı

Ekonomistlerden Eylül ayı enflasyon beklentileri açıklandı
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi yapılırken ekonomistlerde bu ankete katılım göstererek Eylül ayı için enflasyon beklentilerini açıkladı. Ekonomistlerden Eylül ayı enflasyon beklentileri açıklandı

Ekonomistlerden Eylül ayı enflasyon beklentileri açıklandı - AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi yapılırken ekonomistlerde bu ankete katılım göstererek Eylül ayı için enflasyon beklentilerini açıkladı. İlk gelen sonuçlara göre ise Tüketici Fiyat Endeksi olarak bilinen TÜFE'nin yüzde 3,53 oranında artması beklenmekte.

AA Finans tarafından yapılan ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ekim Pazartesi günü açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon rakamlarına ilişkin beklenti anketine toplamda 15 ekonomist katılım sağladı.

Yapılan ankete göre ise ekonomistler, Eylül ayı için enflasyon beklentilerini kararlaştırdı. Yüzde 3,53 olarak açıklanan anket sonuçlarında en düşük yüzdeler; 2,15 ve en yüksek yüzde ise 4,50 aralığında açıklandı.

Ankete katılım gösteren ekonomistlerin Eylül ayı enflasyon beklenti ortalaması ise yüzde 3,53'e göre bir önceki ay yüzde 80,21 olan yıllık enflasyon rakamlarının bir anda yüzde 84,26'ya ulaşması bekleniyor.

TÜFE, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46 artmıştı bunun yanı sıra ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklenti rakamları ise yüzde 72,35'den 73,88'e yükseldi. 

Kamu Gündemi'ni Twitter'dan takip etmek için tıklayın.