Dünyaca ünlü banka HSBC, dolar fiyatının 19.50 TL olacağı tarihi açıkladı!

Dünyaca ünlü banka HSBC, dolar fiyatının 19.50 TL olacağı tarihi açıkladı!
Dünyaca ünlü banka HSBC, yıl sonu dolar tahminlerini yeniledi. Buna göre para politikalarında önümüzdeki dönemde de değişiklik için herhangi bir işaret olmadığını belirten HSBC, dolar/TL için yıl sonu tahminini 17,5’ten 19,5’e yükseltti. İşte detaylar!

Dünyaca ünlü HSBC dolar fiyatının 19.50 TL olacağını açıkladı! Dünyaca ünlü banka HCBS, yıl sonu dolar tahminlerini yeniledi. Buna göre para politikalarında önümüzdeki dönemde de değişiklik için herhangi bir işaret olmadığını belirten HCBS, dolar/TL için yıl sonu tahminini 17,5’ten 19,5’e yükseltti. İşte detaylar!

HSBC tarafından yapılan açıklama sonrasında mevsimsel turizm gelirlerinin bu sene düşük olması ve Avrupa resesyon baskısı ile zayıflamasından dolayı Türk Lirası'nın daha da değer kaybedeceğini açıkladı. İşte o açıklamalar..

 "Mevsimsel turizm gelirlerinin daha az destekleyici olması ve Avrupa’da resesyon baskısı ile ihracatın zayıflamaya devam etmesiyle Türk lirasının sonbaharda daha belirgin şekilde değer kaybedeceğine inanıyoruz"

HSBC, Türkiye'de son çeyrek de turizm gelirleri desteklerinin azalması ile cari açığın daha da genişleyebileceğine işaret etti. Dolar/TL tahminleri için ise 2022 yılı sonuna 17,50 TL'den 19,50 TL'ye ve 2023 ikinci çeyrek sonunda ise 18,20 TL'den 21 TL'ye yükseleceğini ifade etti.

Kurum notlarında gelen açıklamalara göre para politikası duruşu için ileri ki süreçte değişiklik olacağına dair herhangi bir işaret olmadığını açıklarken, kur korumalı mevduatın yurt içi yerleşiklerinde büyük Döviz alımlarını önlemede rol oynadığını açıkladı.

Kurum tarafından yapılan açıklama notunda, “Tabii ki destekleyici para politikası ile dolarizasyon arasındaki etkileşim Türk lirası için risk faktörü olmayı sürdürecek ama en azından şimdilik bize göre ana endişe kaynağı değil. Bize göre, Türk lirası için temel makro risk, bozulmanın beklentilerin üzerinde gerçekleştiği ödemeler dengesi dinamikleri ile ilgili. Rekor seviyelere yakın olan dış ticaret açığı, cari açığı, turizm sektörünün en güçlü olması gereken bir dönemde dahi genişletiyor. Mevsimsel turizm gelirlerinin daha az destekleyici olması ve Avrupa’da resesyon baskısı ile ihracatın zayıflamaya devam etmesiyle Türk lirasının sonbaharda daha belirgin şekilde değer kaybedeceğine inanıyoruz” denildi.