Demir fiyatları yükseldikçe durmuyor! Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi

Demir fiyatları yükseldikçe durmuyor! Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi
İnşaat sektörü derin yara almaya devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta sevindiren inşaat demiri fiyatları bu hafta üzdü. İnşaat demiri Aralık ayı güncel fiyat listesi kötü etkilenecek. İl il ince kalın inşaat demiri Aralık ayı fiyat listesi açıklandı.

Demir fiyatları yükseldikçe durmuyor! Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi - İnşaat sektörünü derinden etkileyen demir fiyatları yükselişe geçti. Aralık ayında beklentiler ivmenin aşağı yönlü hareket etmesi bekleniyordu. Ancak rüzgar ters yöne esmeye başladı. İki haftalık düşüş listeyi olumsuz etkiledi. Güncel inşaat demiri fiyat listesi yemyeşil, görenler yükselişe inanamadı.

İnşaat sektörünün olmazsa olma temel yapı taşı inşaat demiridir. Müteahhit ve sektör temsilcileri, fiyatların yukarı çıkmasına ilişkin yapılarının durdurma kararı alacaklarını belirtti. Türkiye'de son 1 yıl içinde konut fiyatları hiç olmadığı kadar yükselişe geçti. Enflasyon, döviz kuru ve maliyetlerin artmasını gerekçe gösteren temsilciler 2021 Kasım ayında başlayarak belirli aralıklarla konut fiyatlarını en az 2 katına çıkardı.

İnşaat demiri geçtiğimiz sene 7 lira bandında işlem görüyordu. Türkiye demir-çelik üretiminde listede öncü ülkeler arasında yer alsa da ülke içi talep arzı karşılamadığı için yurt dışından ihtiyaç karşılanmaktadır. Özellikle Çin'den getirilen demir, Türkiye'de işlenerek iç piyasaya sürülüyor. Dolar kuru üzerinden satışı yapılan demir haliyle işlenmesinin ardından girdi maliyetleri göz önünde bulundurularak ne yazık ki fiyatları hiç olmadığı kadar yukarı çekiyor. Farklı bir etki de taleplerin yoğunlaşması olduğu belirtildi.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Türkiye'de sektörün önde gelen temsilcileri ve müteahhitler son günlerde inşaat demiri fiyatlarına yönelik tahminlerde bulunuyor. Değerlendirme sonucu fiyatlarda dengesizliğin devam edeceği, net fiyat vermenin mümkün olmadığı açıklandı.

İnşaat demiri iki hafta öncesine kadar 13 bandına dayanıyordu. Şimdilik artış görülüyor. İlerleyen vakitlerde hangi senaryolarla karşılaşılacağı bilinmiyor.

ARALIK AYI İNŞAAT DEMİRİ FİYAT LİSTESİ

Güncellenen satış listesine bakıldığından hareketlilik yemyeşil olduğu görülüyor. İnşaat demir fiyatlarında ivme yukarıya çıktı. Beklenti fiyatlar düştükten sonra hareket edilmesi gerektiği yönünde, kış ayında ödemelerin gerçekleşebilmesi için mevcut yapıların bitirilmesi zorunluluğu sektör temsilcilerinin elini kolunu bağladı.

Aralık ayı başından listede en ucuz demir her zamanki gibi İzmir, en pahalı inşaat demiri Samsun'da satılmaktadır. Döngü yine değişmedi. Fiyat listesi Türkiye fiyat ortalaması baz alınarak hazırlandı. Bölgesel fiyat listesi netleşmeye başladıkça açıklanacak.