Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdeyi verdi! Emekli maaşı belli olmaya başladı! 2023 emekli zammı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdeyi verdi! Emekli maaşı belli olmaya başladı! 2023 emekli zammı ne kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona karşı vatandaşları ezdirmeyeceğini emekli maaşlarına gelecek yeni zam ile birlikte her şeyin daha güzel olacağını ve yıl sonu enflasyonu tek haneye indireceklerini belirtti. 2023 emekli maaşı zam oranı ne kadar olacak? İşte detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona karşı vatandaşları ezdirmeyeceğini emekli maaşlarına gelecek yeni zam ile birlikte her şeyin daha güzel olacağını ve yıl sonu enflasyonu tek haneye indireceklerini belirtti. 2023 emekli maaşı zam oranı ne kadar olacak? 17 milyona yakın SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu emeklilerin yeni yeni yılda alacakları zam oranları netleşmeye başladı. İşte yeni zam oranları detayları...

Emekli, memur ve asgari ücret zammı için milyonlarca vatandaşın gözleri merakla beklediği hafta içerisinde açıklanacak Eylül ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Temmuz ayından başlayarak ikinci 6 aylık periyotta açıklanan enflasyon verilerinin ortaya çıkardığı rakam 2023 Ocak ayında zam oranlarını ortaya çıkaracak. Hayat maliyetinde pahalılığın artmasıyla her ay üstüne ekleyerek enflasyon rakamları yükselişe geçiyor. Hükümet yetkililerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar meyvelerini yıl sonuna kadar vereceği bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basarak yıl sonunda enflasyonun tek haneye ineceğini açıkladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ülkemizde etkisini uzun sürdürecek ekonomik sorunların baş göstermesiyle birlikte 2022 yılı Ocak ve Temmuz aylarında ciddi oranda maaşlara zam yapıldı. Yeni ücret miktarı ekonomik sorunlara çözüm olacağı bekleniliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeler ile ilgili, 'Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz' ifadesini kullandı. Ocak ayında gelecek zam ile birlikte en düşük emekli ve memur maaşı detayları merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor.

İstenmeyen gelişmelerin yaşanması beklentilerin altında kaldı. Küresel ekonomiyi sıkıntıya sürükleyecek enerji, gıda ve ekonomi alanında yaşanan kriz tüm dünyaya yayıldı. Sadece ülkemiz değil en güçlü ekonomilerde bile gelecek yıl resesyon olacağı öngörülüyor. Almanya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde işsizliğin artacağı, hayat maliyetinde pahalılığın ciddi seviyeye yükseleceği ve tüm sektörleri etkileyecek ekonomik buhranın ortaya çıkacağı tahminler arasında.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 42,35 zam uygulanarak ciddi seviyeye yükseltildi. Temmuz ayı dahil yeni yıl başına kadar ki süreçte 6 aylık enflasyon rakamlarına göre emekli zammı belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarını arttırılacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.'' diyerek sevindirici haberi verdi.

OCAK 2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Maaşlara uygulanan zam oranları yıl içi ikinci 6 aylık periyotta açıklanan enflasyon verileri ile belirleniyor. TÜİK tarafından her ayın ilk haftası rakamlar açıklanmakta. Aralık ayında tahmini oranların aktarılacağı, Ocak ayı ilk haftasında kesinleşeceği bekleniyor.