Çocuklu ailelerin dikkatine! Her çocuk başına devletten yardım alabilirsiniz! En düşük doğum yardımı parası 12 bin 454 TL

Çocuklu ailelerin dikkatine! Her çocuk başına devletten yardım alabilirsiniz! En düşük doğum yardımı parası 12 bin 454 TL
Çocuklu ailelere devlet desteği devam ediyor. Özellikle de zamların art arda gelmesinin ardından çocukların ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken ailelere müjdeli haber geldi. İşte detaylar...

Devlet tarafından özellikle de kış aylarında vatandaşa tanınan yardım paketleri artarken çocuklu aileler için de yardımlar verilmeye başlandı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi, dar gelirli ailelere verilen yardımlardan birisi de doğum yardımı. Peki doğum yardımı nedir? Doğum yardımı nasıl alınır? Doğum yardımı başvuru şartları nedir?

Yeni doğum yapan annelerin dikkatine! Bebek bezi, mama ve süt gibi bebeğin ihtiyacı olabileceği birçok şeyi karşılamakta güçlük çeken ailelere devletten doğum yardımı yapılıyor. Devletin sağladığı yardımlar arasında yer alan doğum yardımı yeni anne olacak adaylar tarafından özellikle araştırılırken doğum yardımının nasıl alınabileceği merak ediliyor. Arama motorlarından aratılan bu konuyla ilgili tüm detaylar haberimizin devamında yer alıyor. 

DOĞUM YARDIMI NEDİR?

Devlet tarafından yeni doğum yapan annelere toplu ve tek seferde olacak şekilde verilen doğum yardımı birçok ailenin çocuğun temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yardım sağlıyor. Geri ödemesiz şekilde sağlanan doğum yardımı tek çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL veriliyor.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR ÖDENİR?

Türk vatandaşlarının yararlanabildiği doğum yardımında devlet yeni anne olan kişilere tek çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapıyor. Tek seferde geri ödemesiz şekilde gerçekleşen doğum yardımı çocuğun ihtiyaçlarının giderilebilmesi adına büyük önem taşıyor. 

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmak
  • Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması
  • 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmek
  • Doğum izni başlamadan önce kadının bir işyerinde çalışıyor olması (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.)
  • Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olması
  • Doğum parası almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın web sitesi üzerinden 'Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi' doldurularak gönderildiği taktirde herkes doğum yardımından yararlanabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından yapılan yardımın 2022 yılı için ayırdığı bütçe ise 12 bin 454 TL olarak belirlendi.