Bu sabah müjdeli haber verildi: Doğalgaza büyük indirim yapıldı! BOTAŞ az önce duyurdu

Bu sabah müjdeli haber verildi: Doğalgaza büyük indirim yapıldı! BOTAŞ az önce duyurdu
Sabah saatlerinde gelen bir son dakika haberine göre Doğalgaza indirim yapıldı. Söz konusu indirim haberi ise BOTAŞ tarafından duyuruldu.

Bu sabah saatlerinde Boru Hatları Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) tarafından güzel bir gelişme duyuruldu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda doğalgaza indirim yapıldığı belirtildi ve bu indirimin şu an için sanayi kuruluşları için geçerli olacağı ifade edildi. 

DOĞALGAZA İNDİRİM

BOTAŞ, yaptığı açıklamasında büyük sanayi kuruluşlarının kullandığı gazın toptan fiyatında ve elektrik üretim amaçlı faz toptan fiyatlarında indirim yaptığını paylaştı. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda Büyük Sanayi Kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %13,30 ile %17,22 oranlarında indirim yapılırken, Elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında %16,67 oranında indirim yapıldığı ifade edildi.

2022 yılının Ekim ayı dikkate alındığın zaman 1 Şubat itibariyle sanayide kullanılacak gaza yüzde 24,77 ile yüzde 38,45 oranında indirim yapıldığı ifade edildi.

YAPILAN DUYURU 

Konu ile ilgili olarak BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım – işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

– Büyük Sanayi Kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %13,30 ile %17,22 oranlarında,

– Elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında %16,67 oranında, indirim yapılmıştır.

Diğer taraftan, Sanayide kullanılan doğal gaz satış fiyatında 2022 Ekim ayı esas alındığında 1 Şubat 2023 tarihi itibarıyla %24,77 ile %38,45 oranlarında indirim yapılmıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında Konutlarda Ukrayna ve Macaristan’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"