Bu ay elektrik faturası gelenler dikkat! İşte faturanızı bir anda düşürecek o yöntem hemen inceleyin

Bu ay elektrik faturası gelenler dikkat! İşte faturanızı bir anda düşürecek o yöntem hemen inceleyin
Hayat maliyetinde artan pahalılık nedeniyle vatandaşlar temel ihtiyaçlarını kısmaya başladı. Uzmanlar tarafından elektrik tasarrufu döneminde yeni yöntemleri deneyerek ay sonu geldiğinde faturayı azalttığınızı göreceğiniz bedel sizi mutlu edecek. İşte faturayı azaltmanın yeni yollar...

Hayat maliyetinde artan pahalılık nedeniyle vatandaşlar temel ihtiyaçlarını kısmaya başladı. Elde edilen gelir giderleri karşılayamaz hale gelince yeni teknikler ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından elektrik tasarrufu döneminde yeni yöntemleri deneyerek ay sonu geldiğinde faturayı azalttığınızı göreceğiniz bedel sizi mutlu edecek. İşte faturayı azaltmanın yeni yollar...

Dünyada yaşanan ekonomik kriz sadece ülkemizi değil tüm ülkeleri derinden etkiledi. Temel ihtiyaç ürünlerindeki artış, üretim maliyetlerinde meydana gelen zam sebebiyle artmaya devam ediyor. Alınan önlem ve tedbirlerin yeterli ama önü kesilemez vaziyette olduğu için hiçbir karar krizin boyutunu düşüremiyor. Alım gücünde ciddi düşüş, eski hayat tarzını aratır oldu. Faturadan tutun diğer ürünlere kadar zam üstüne zam uygulanması vatandaşları yeni teknik ve yöntemlere yöneltti.

ELEKTRİK TASARRUFU SAATLERİ GÜNCELLENDİ

Bilindiği üzere akşam saat 22.00'den sabah 06:00'ya kadar ki süre aralığında aile bireylerimiz evde bulunan makineleri çalıştırır, kıyafetlerini ütüler gerektiğinde fazla elektrik tüketen ekipmanlar ile gün içi yapacağı işi gece yapardı. Uygulanılan yöntem ile uzun yıllar ay sonu düşük elektrik faturası geliyordu. Tahminlere göre yüzde 14'den fazla tasarruf sağlandığı söylentilerinin yayılmasıyla birlikte işler tersine döndü. Elektrik tasarruf saatlerinde güncelleme yapıldıktan sonra işler değişti. Vatandaşlar elektriği azaltmanın yollarına girdi. 

ELEKTRİĞİN KİLOVATSAAT OLARAK EN PAHALI OLDUĞU ZAMAN

Halk arasında elektrik kullanımı özellikle çamaşır, bulaşık, ütü ve diğer ürünler akşam 22.00'den sabah 06.00'ya kadar ki zaman diliminde sıklıkta tercih edilen yöntemdi. Artık değiştiği aktarıldı. Peki 'elektriğin en pahalı olduğu vakit ne zaman' sorusu vatandaşların en merak ettiği konu arasında yer alıyor.

Akşam üzeri saat 17:00 ile 22:00 saatlerini kapsayan zaman diliminde elektrik sayacının rakamlarını okuyamaz hızda döndüğü iddia ediliyor.

AY SONU ELEKTRİK FATURASI AZ GELMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çamaşır, bulaşık, buzdolabı, klima ve ütü gibi en fazla elektrik tüketen beyaz eşya ev aletlerinde A, A+, A++, A+++ tipi cihazları tercih ederek daha az enerji tüketilmesini sağlarsınız.

Buzdolabı gibi çabuk ısınan ürünlerin yanına ısı sıcaklığını arttıracak aletleri koymaktan kaçının. Gün içinde en çok kullanılan ev eşyası buzdolabı olduğu için ısı derecesini korumaya yönelik daha fazla enerji tüketimi sağlamaktadır. Bu sebeple buzdolabı yanına fırın, mikrodalga gibi etrafa fazla ısı yayan aletleri koymayınız.

Fırın'da yemek pişerken kapağını açmanız iç ısının 20-25 derece düşmesine neden oluyor. Tekrar eski ısıyı sağlamak için daha fazla enerji tüketmesine neden olduğundan kapağını açmamayı özen gösteriniz.

Kirli bulaşıkları önce sudan geçirdikten sonra makineye dizin. Ardından ekonomik modda 50 derece sıcaklıkta yıkayarak hijyen, parlak ve temiz görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda elektrikten de tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Elektrik süpürgesinde tercihiniz su hazneli olsun. Torbalı sistem kullanıyorsanız çalıştırmadan önce torba içinin dolu veya boş olduğuna dikkat edin. Doluysa içini temizleyerek daha az çekim gücü ile elektrik de tasarruf sağlama imkanına erişebilirsiniz.

Prizde takılı gereksiz fiş, hoş görüntü olsun diye açılan ampul, kullanılmayan lambaları kapatınız.