Benzine 3,79 TL, motorine 4,2 TL, LPG'ye 1.90 TL indirim müjdesi! Devletten akaryakıta müdahale talebi

Benzine 3,79 TL, motorine 4,2 TL, LPG'ye 1.90 TL indirim müjdesi! Devletten akaryakıta müdahale talebi
Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Bu kapsamda akaryakıt ve otogaz fiyatlarına vergiler olmak üzere müdahale edilmesi bekleniyor.

Bilindiği gibi akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeni ile araç sahiplerinin akılları karıştı. Bir gün indirim gelirken bir gün zam geliyor. Sürücülerin talebi ise devlet tarafından akaryakıt fiyatlarına müdahale edilmesi yönünde oluyor.

ÖTV KALDIRILSIN TALEBİ

Konu ile ilgili olarak sitemize ulaşan okuyucularımız otomobil sahipleri devletin benzin motorin ve LPG'den ÖTV'yi kaldırarak indirim yapmasını talep ediyor. Eğer ÖTV kaldırılırsa akaryakıt ve otogaz fiyatlarında hatırı sayılır bir indirim yapılacak. Peki eğer yapılırsa indirim detayları neler olacak? 

Akaryakıtta KDV %18 oranında uygulanırken ÖTV yüzdelik bir oranla TL olarak fiyatlara yansıtıldığı belirtildi. Motorin için de durum aynı oluyor. Yani genel anlamda benzin motorin ve LPG için yüzde 18'lik bir ÖTV uygulandığı paylaşılıyor. Oranlar bu şekilde olduğunda yakıt fiyatlarında yüzde 18'lik bir indirim söz konusu.

AKARYAKITA DEV İNDİRİM 

Güncel durumda benzin fiyatları 21,31 TL, motorin fiyatları 23,72 TL ve LPG fiyatları da 10,89 TL şeklinde oluyor.

Eğer yüzde 18'lik ÖTV oranı fiyatlar üzerinden kaldırılırsa benzine 3,79 TL, motorine 4,2 TL ve LPG'ye 1,90 TL indirim yapılmış olacak. 

Bu talebin devlet tarafından karşılanması beklenirken ÖTV'nin kaldırılması hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Bir gelişme olduğunda veya açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamugundemi.com / ÖZEL HABER