Bankaya karta devlete borcu olanlar dikkat! O tarihte tek kalemde silinecek başvurun

Bankaya karta devlete borcu olanlar dikkat! O tarihte tek kalemde silinecek başvurun
Ekonomik sıkıntı çeken bireylere dikkat belirlenen tarihte borcu olanların silineceği söyleniyor. Borcunuz olan alanlarda belirlenmiş kriterleri sağlamanız taktirde tek kalemde borçlarınız silinecek. İşte detaylar

Ekonomik sıkıntı çeken bireylere dikkat belirlenen tarihte borcu olanların silineceği söyleniyor. Borcunuz olan alanlarda belirlenmiş kriterleri sağlamanız taktirde tek kalemde borçlarınız silinecek. Belirli şart aranmadığı aktarılan duyumlar arasında yer alıyor. İşte detaylar...

İcra ve haciz işlemi başlatılan vatandaşlara özel yeni destek paketi gelecek. Banka, devlet ve karta borçları yüzünden icra işlemi başlatılan kişilerin bu yönde belirli tarihte tek kalemde silinecek.

BORCU OLAN VATANDAŞLARI İLGİLENDİREN KONULAR

Milyonlarca vatandaşımız borcunu ödeyemez hale geldiği için kamu kurum ve kuruluşları bu borçların silinmesi için devreye girdi. Vatandaşların yaklaşık 25 milyar liralık icra ve haciz borçlarının bulunduğu, devletimizin harekete geçerek belirli alanlarda borçların silinmesi için yasa çıkartılacağı bekleniyor. Ülkemizde dar gelirli grupta 6 milyondan fazla emekçilerin ay sonunu getiremediği, temel ihtiyaçlarını elde ettikleri gelir ile giderleri sağlayamadığı için haklarında icra ve haciz işlemleri başlatıldı.

TBMM YENİ YASAMA YILI TORBA YASA TEKLİFİ BAŞLIKLARI

Vatandaşların icra ve hacze düşen borçlarını ödeyebilmeleri için ilgili hükümet yetkilileri kollarını sıvadı. Bu yönde çalışmalar sürüyor. Komisyon görevlileri tam karar aldığı vakit Meclis'e sunularak orada da yeterli çoğunluk elde edildiğinde karar yasalaşacak. Düzenleme hayata geçtiğinde dar gelirli ailelerin devlete, bankaya ve karta olan borçları silinecek. Şimdiye kadar duyumlara göre, aranan tek şartın haklarında icra işlemlerinin başlamış olması olduğu yönünde aktarımlar sağlandı. Net kararın gelmemesiyle birlikte paket kapsamına girecek hane halkı bireylerinin borçları ilerleyen vakitlerde gelen af ile birlikte silinecek. 

EYT, KKM, SÖZLEŞMELİYE KADRO, ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ DESTEĞİ

TBMM, 3 aylık aranın ardından dün Yeni Yasama Yılı'na giriş yaptı. İlk günden torba yasa teklifiyle oturum başlatıldı. Gündem konularında birden fazla alanı kapsayan çeşitlilik olduğundan ilk gün yoğun geçti. En önemli konu arasında ekonomiye ayrılacak bütçe olacağından, belirlenen konuların da artması bütçenin genişleyeceği anlamına geliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT, KYK faizleri ve icra borçlarıyla ilgili düzenleme, yemek yardımı ve Kur Korumalı Mevduat'ın uzatılması gibi birçok alanı kapsayan konuların ele alınacağı öğrenildi. En önemi kapsam elektrik ve doğal gaz da gelecek desteklerin arttırılması yönünde olduğu bekleniyor. Sözleşmeli personelin kadroya geçişi, Ek 3600 gösterge ve ardından EYT'nin ele alınarak Aralık gibi halledilmesi yönünde yetkililerden önemli açıklama geldi. 

Bankaya, devlete ve karta borcu olanlar hakkında ilgili konunun yasalaştığı zaman tarih belli olacak.