Bakanlık harekete geçti! Cep telefonu ve otomobil alacaklar için ÖTV indirim tarihi verildi

Bakanlık harekete geçti! Cep telefonu ve otomobil alacaklar için ÖTV indirim tarihi verildi
Seçime oldukça kısa bir zaman kala konut projesi gibi pek çok projenin açıklanması ile birlikte hükümet tarafından atılacak olan adımların daha da fazla olacağı konuşuluyordu. Peki bu adımların içerisinde ÖTV indirimi de var mı? İşte detaylar...

Bugün TV100 gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık tarafından ele alınan "ÖTV indirimi" konusu kısa süre içerisinde gündem oldu. Son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle hükümet tarafından yeni bir adım atılıp atılmayacağı ve de cep telefonu ve otomobil gibi ürünlerde ÖTV'nin kalkıp kalkmayacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Seçime oldukça kısa bir zaman kala konut projesi gibi pek çok projenin açıklanması ile birlikte hükümet tarafından atılacak olan adımların daha da fazla olacağı konuşuluyordu. Bu düşünceye bir yenisi de ÖTV'de çeşitli vergi indirimlerinin olup olmayacakları oldu. 

ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK MI ? 

Konu hakkında hem seçim hem de önümüzdeki süreçlerde yaşanabilecek olan yeni projeler konusunda düşüncelerini paylaşan Işık tarafından paylaşılan yazıda şu ifadeler yer aldı;

"Hükümet, seçim sathı mahaline girilirken gençlere ve düşük gelirli vatandaşlara yönelik bir adım attı ve bir konut projesi açıkladı. Sandıktaki yansımasını henüz bilmiyoruz.

Muhalefet bu projeyi gerçekleşmesi mümkün olmayan hayali vaatler olarak görüyor ve eleştiriyor. Ancak Ankara’daki kaynaklarımızdan duyduklarımız o ki AK Parti tarafından ekonomiye dair artık herkesin kabul ettiği yaşadığımız büyük yıkıma dair bir dizi hamle daha gelecek.

Maliye Bakanlığı'nda şu sıralar hummalı bir çalışma var. Maliye Bakanı Nureddin Nebati direksiyonda ama bu sürecin perde arkasındaki esas isim Berat Albayrak. Duyduklarımı teker teker yazayım.

Kredi Garanti Fonu’nun kesesi açılıyor. Özellikle işletmelere yönelik ciddi kredi destekleri getirilmeye hazırlanılıyor. Bu kapsamda yeni bir vergi affı ve yeni bir düzenleme de gündemde.

Maliye kaynakları otomobilden cep telefonuna kadar birçok kalemde başta ÖTV olmak üzere çeşitli vergi indirimleri hatta bazı vergileri kaldırmaya gidecek kadar adımlar için çalışıldığını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye’ye yılbaşına kadar hazırlıklarınızı tamamlayın talimatı vermiş. Muhtemelen bu takvime sadık kalınırsa yılbaşından hemen önce ya da hemen sonra ekonomiye dair direkt vatandaşın cebine yönelik paketler açıklanacak.

Açıklanacak açıklanmasına da herkes gibi benim de merak ettiğim şu: Bunların kaynağı ne? Diyelim ki cep telefonunda, otomobilde ÖTV’yi kaldırdınız ya da kayda değer bir azaltmaya gittiniz Türk ekonomisi bunu nasıl finanse edecek? Daha doğrusu edebilecek mi? Karadeniz’de bulunan doğalgaz hepimizi çok mutlu etti ama memleketin tüm illerinde bir o kadar daha doğalgaz bulsak ancak bu açığı finanse edebiliriz. Peki o zaman tekrar soralım kaynak ne?"

Bu açıklamalar ile birlikte yıl sonuna kadar ÖTV indiriminin uygulanıp uygulanmayacağı konusunda merak edilenler artmaya başladı. Peki bu açıklamaların ardından ileriki süreçlerde yetkililer tarafından ÖTV indirim haberi gelecek mi? Gelişmeler geldikçe kamugundemi.com olarak aktarmaya devam edeceğiz.