Artık değişti arabasında bunu yapanlar yandı! Kesinlikle bunu yapmayın: Her sefer 1.917 TL ceza ödeyeceksiniz

Artık değişti arabasında bunu yapanlar yandı! Kesinlikle bunu yapmayın: Her sefer 1.917 TL ceza ödeyeceksiniz
Milyonlarca otomobil sahibini ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Sürücülerin ihlal ettikleri durumdalar ödeyecekleri cezalar güncellendi ve arabasında bu hususa dikkat etmeyenlerin dev ceza ödeyeceği bildirildi.

Milyonlarca otomobil sahibine çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda ödenecek cezaların değiştiği birçok yeniliğin geldiği ifade edildi. Bu doğrultuda arabasında bazı hususlara dikkat etmeyen sürücülerin çok büyük cezalar ödeyeceği ifade edildi. Bu noktada otomobil sahiplerinin özellikle dikkat etmesi gereken hususları Kamu Gündemi olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

YÜZDE 112 CEZA YAPILDI

Bu durumda otomobilinde yasak olanlara dikkat etmeyen sürücülere dev ceza verileceği bildirildi. Bu cezaların 2022 yılında biraz düşük olduğu ancak 2023 yılında yüzde 112 zam yapılması doğrultusunda caydırıcı konuma geldiği bildirildi. 

Konu ile ilgili olarak otomobil kullanırken telefon kullanmanın cezası güncellendi. Bu kapsamda araba sürerken telefon ile konuşan sürücülere 951 TL ceza verilecek. Bu ise elektronik kameralar ve trafik polisleri tarafından tespit edilebilir.

SAKIN BUNU YAPMAYIN CEZASI 1.917 TL 

Yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri olduğu belirtildi. Bu konuda verilen ceza ise caydırıcı konuma geldi. Yaya geçinde yayaya yol vermeyen araç sürücüsüne ise 1.917 TL ceza verileceği ifade edildi. Bu hususa araç sahiplerinin mutlaka dikkat etmesi gerektiği bildirildi.

YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMEYİN 

Müzik dinlemeyi birçoğumuz seviyor olsak da söz konusu yüksek ses olduğunda da durumun biraz farklı olduğu belirtilerek başkalarının rahatsız edilmemesi gerektiği bildirildi. Ses kirliliğine neden olunmaması için araç içinde yüksek sesle müzik dinlendiğinde araç sahibine 436 TL ceza verileceği paylaşıldı.