Araç muayene ücretlerinde indirim sinyali

Araç muayene ücretlerinde indirim sinyali
TESK genel başkanı Palandöken yeni yılda araç muayene ücretlerine yeniden değerleme oranında artış yapılacağını belirtti.

Araç muayene ücretlerinde indirim sinyali - TESK genel başkanı Palandöken yeni yılda araç muayene ücretlerine yeniden değerleme oranında artış yapılacağını belirtti. Palandöken yaptığı açıklama ile birlikte artacak muayene ücretleri ile ilgili indirim talebinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) genel başkanı Palandöken, yeni yıl ile birlikte araç muayene ücretlerine yüzde 122,93 oranında artış yapılacağını belirtti.

Palandöken; ticari araçlarda uygulanacak olan muayene ücretleri ile ilgili özel indirim talep ettikleri söylendi. Bu artış doğrultusunda ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafında etkileneceğine işaret eden Palandöken, ticari araçlar da her yıl zorunlu alan muayene ücretlerine indirim yapılması gerektiğini bildirdi.

Palandöken, eylül sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 26 milyon araçtan 10 milyonunun ticari araç olduğunu kaydederek, "Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren taksi, kamyon, otobüs gibi ticari araçlar ilk bir yıldan sonra her yıl araçlarını muayene ettirmekle yükümlü. Ancak pandemiden yeni çıkan esnafımız geçmişteki zararını karşılayamadı ve işleri henüz rayına oturmadı.

Son bir yılda mazota gelen zamlarla birlikte belini doğrultamayan şoför esnafımız araç muayene ücretlerini, araç sigortasını, vergisini, Bağ-Kur ve SSK primlerini ödemekte güçlük çekiyor.

Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi için her yıl zorunluluğu olan ticari araç muayenelerine özel bir indirim sağlanmalı." diye konuştu.