Anne ve babalara müjdeli haber verildi! Çocuklu ailelere 7.800 TL para veriliyor: Aile Bakanlığı resmen duyurdu

Anne ve babalara müjdeli haber verildi! Çocuklu ailelere 7.800 TL para veriliyor: Aile Bakanlığı resmen duyurdu
Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri hakkında çok önemli bir açıklama yapıldı. Bu kapsamda çocuklu ailelere 7.800 TL ödeme yapılacağı aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara geçtiğimiz aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' ismiyle yeni bir program dahil edildiği belirtilerek bu gelişme sonrasında tüm çocuklu vatandaşlar yardımla ilgili detayları araştırmaya başladı ve çocuk desteğinin kimlere verileceği aktarıldı.

Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında yapılacak olan yardım detayları anne babaların gündeminde yer aldığı belirtilerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerinin ne kadar ve ne zamandan itibaren hesaplara yatacağı konusunda ayrıntılar da paylaşıldı.

BAKAN YANIK DUYURDU

Bakan Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca Bakan Yanık açıklamalarında “Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini vurguladı. Ayrıca Bakan Yanık açıklamaların da şu ifadelere yer verdi:

"Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız"

NE KADAR ÖDENECEK? 

Böylece toplam en düşük yıllık 4200 lira, 6600 lira ve 7800 lira verileceği belirtilerek başvuruların e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacağı ve Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacağı vurgulandı. 

GEREKLİ ŞARTLAR 

Bununla beraber Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL’nin altında olması olduğu belirtildi ve ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yaralanabileceği bildirildi. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.