Amerikan merkezli kredi derecelendirme şirketi S&P doların yıl sonu ne kadar olacağını açıkladı!

Amerikan merkezli kredi derecelendirme şirketi S&P doların yıl sonu ne kadar olacağını açıkladı!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard &Poor's tarafından yapılan açıklama ile birlikte Türkiye'nin kredi notu düştü. Amerikan merkezli kredi derecelendirme şirketi S&P doların yıl sonu ne kadar olacağını açıkladı!

Amerikan merkezli kredi derecelendirme şirketi S&P doların yıl sonu ne kadar olacağını açıkladı! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard &Poor's tarafından yapılan açıklama ile birlikte Türkiye'nin kredi notu düştü. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan S&P, Türkiye'nin kredi notunu B+'dan 5'ye düşürürken kuruluş tarafından açıklanan notlarda kredi notu görünümünün "durağan" olduğu açıklandı.

 

S&P'den gelen açıklama ile birlikte Türkiye'nin kredi notu, yatırım yapılabilir seviyenin 5 basamak altına kadar düştü. Üç kuruluş tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Türkiye'ye verilen not seviyelerinde "yüksek derecede spekülatif" olarak nitelendirildi.

 

Ödemeler dengesinde ki riskler, düşük rezerv ve gevşek para politikası not indirimlerinde öne çıkan gerçeklerden birisi oldu.

SP'DEN TÜRKİYE'YE DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

S&P tarafından yapılan açıklama ile birlikte enflasyon ve dolar/TL tahminleri de açıklanmış oldu. Buna göre ise kuruluş, ortalama enflasyon rakamlarının;

2022 yılında yüzde 74

2023 yılında yüzde 40,1

2024 yılında yüzde 18

2025 yılında yüzde 12 olacağını öngördü.

S&P, dolar/TL için 2022 sonunda yüzde 20,50'ye, 2023 yılında 23,00'a yükselmesini ve sonra ki iki yıllık süreçlerde de bu seviyelerde kalmasını bekliyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan bilgiler asla yatırım tavsiye içermemektedir.