65 yaş üstü için dikkat! Hemen hesaplarınızı kontrol edin, 2.604 TL ödeme yapılacak

65 yaş üstü için dikkat! Hemen hesaplarınızı kontrol edin, 2.604 TL ödeme yapılacak
65 yaş üstü vatandaşlarımıza müjde geldi. Hesaplarınızı kontrol etmenizde fayda var. Devlet ihtiyaç sahibi 65 yaş üstüne nakdi destekte bulunuyor. Şartları taşıyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun.

65 yaş üstünün dikkatine hesaplarınıza 2.604 lira yatmış olabilir. Devlet şartları sağlayan vatandaşlarının hesaplarına para yatırıyor. Tüm detayları ile haberimizde sizlerle...

65 yaş üstü aylığı nedir ne şartlarla verilir

Hayat pahalılığı nedeni ile geçimlerini sürdüremeyen ya da zorlanan vatandaşlara güldüren haber geldi. 65 yaş üstü aylığı almaya hak kazanan vatandaşlar için de bir zam düşünüldü ve paylaşıldı. 65 yaş aylığı kişinin ihtiyaç sahibi olması durumunda 3 ayda bir toplu bir şekilde yatırılmaktadır. Bu sayede ihtiyaç sahipleri geçimlerini sağlamaya çalışmaktadır. Yeni düzenlemeye göre asgari ücret zammı baz alınarak yapılan yeni ücretle 65 yaş üstü aylığı 2.604 TL'ye yükseldi. Bunu duyan ihtiyaç sahiplerinin yüzü az da olsa güldü. Hesaplarına yatırılma tarihleri de belli oldu. 65 yaş üstü maaşlarını almak isteyen ve bu konuda araştırma yapan tüm kişiler bu tarihe kitlendi. 65 yaş aylığı yüzde 54,66’lık rekor bir artışa da imza atmış oldu. Bu aylıkla geçimini sağlayan kişiler bu haberle mutlu oldu. Hesaplarını kontrol etmeye başlayan ihtiyaç sahiplerinin maaşları yatmaya başladı.

65 yaş maaşları ne zaman yatacak

Yapılan zammın ardından 65 yaş üstü ihtiyaç sahipleri bu kez de maaşlarının ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Maaşlar doğum tarihinin son rakamına göre yatırılacak. Bu durumda da doğum tarihinin son rakamı 0 ila 5 arasında olan vatandaşların maaşları her ayın 5'inde yatacak. Doğum tarihi 1 ila 6 arasında olanların maaşları 6’sında yatacak. Doğum tarihi 2 ila 7 arasında olanların maaşları 7’sinde yatacak. Doğum tarihleri 3 ila 8 arasında olanların maaşları 8'inde yatarken son rakamı 4 ila 9 arasında olanların maaşları ise 9'unda yatmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda maaşların tarihleri bu şekildedir. Siz de maaşınızın ne zaman yatacağına doğum tarihinizin son rakamına bakarak öğrenebilirsiniz.