5 yıl boyuca SGK'dan alınabiliyor, unutmuş olabilirsiniz! Bin 250 TL paranızı hemen alın

5 yıl boyuca SGK'dan alınabiliyor, unutmuş olabilirsiniz! Bin 250 TL paranızı hemen alın
SGK bir defaya mahsus 1250 TL ödeme yaptığı belirtildi. Zamanaşımına uğramadan sadece tek seferlik olmak şartıyla paranızı alabilirsiniz.

5 yıl boyuca SGK'dan alınabiliyor, unutmuş olabilirsiniz! Bin 250 TL paranızı hemen alın - Sosyal Güvenlik Kurum, bünyesinde milyonlarca çalışan ve Türkiye'de devlet memur harici diğer kişilerin resmi işlemlerini yerine getiren kurum olarak hizmet veriyor. Sadece sigorta işlemleri değil aynı zamanda hesabınıza yatmış olan paranızı da çekme fırsatı sunulduğu söyleniyor.

SGK dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sadece tek seferlik olmak üzere ödeme yapıyor. Hükümet tarafından Haziran 2023'den itibaren çeşitli yardım kollarında birbirinden farklı sosyal yardım programlarını seferber etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yolda destek veren en yetkili birimdir. Bünyesinde yer alan kuruluşlar aracılığıyla hak sahibi ailelere PTT'den direkt barınma, gıda, yakacak, fatura, eğitim ve daha fazlasında düzenli nakit yardımı yapıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, halk arasında çok fazla kişinin duyduğu ama geniş kitlelere yayılmayan ceza yardımı yaptığına ilişkin yeni program başlat. SGK cenaze ödeneği adlı başlıkta dikkat etmeniz gereken nokta sadece bir defaya mahsus olmak üzere bin 250 TL verecek. Aile Bakanlığınca yapılan yardımı SGK hesabınıza aktarıyor. Ancak ödemeler zamanaşımına uğramış olabilir. Vaktinde alınmayan destek geri iade edilme hakkına sahip olduğu bilgisi netlik kazanmasa da mağdur olan vatandaşların olduğu aktarıldı.

İhtiyaç sahibi dar gelirli ailelere yardım yelpazesi genişliyor. Yakını vefat ettiğinde cenaze ödeneği kapsamında yardım verilmesiyle birlikte belediyelerde bina hizmeti sağlıyor. Defin işlemlerinde de mağduriyet olmaması adına tüm gerekli resmi işlemleri yerine getirmekle beraber gıda yardımında da bulunuyor.

Aile Bakanlığı tarafından yakınlarını kaybedenlere bin 250 TL ödeme yapılıyor. Yardım için e-Devlet üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.

CENAZE YARDIMI

5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların cenaze ödeneği kişinin emekli aylığından az olmamak üzere (makam, temsil ve görev tazminatı gibi tazminatlar hariç) 2022 yılı için 4.473,46 TL'dir.

 YARDIM ŞARTLARI

  • Ölüm yardımı aşağıdaki durumlarda vefat eden sigortalının yakınlarına ödenir,
  • İş kazası ya da meslek hastalığı sonucu vefat,
  • Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alırken vefat,
  • Vefat eden sigortalı için en az bir yıl içinde yaşlılık, malullük ve ölüm sigortası primi bildirilmiş ise,
  • İlk iki maddede, ölüm yardımı yapılabilmesi için vefat eden kişinin sigortalı olması gerekir; ancak üçüncü maddede yani en az bir yıl içinde yaşlılık, malullük ve ölüm primi bildiren kişiler için sigortalı olma koşulu yoktur.

Cenaze yardımından faydalanmak için öncelikle şartları sağlamanız gerekiyor. Ardından bakanlık tarafından hesabınıza yatan parayı da e-Devlet üzerinden kontrol ederek SGK aracılığıyla temin edebilirsiniz.