2023 vergi borçları silinecek mi? Hangi borçlara af gelecek?

2023 vergi borçları silinecek mi? Hangi borçlara af gelecek?
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışmasının ayrıntılarını paylaştı. Peki, 2023 vergi borçları yapılandırma paketinin detayları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı vergi yapılandırma paketi ile ilgili detaylar da araştırılmaya başlandı. Kamu kurumlarının alacağı borçlara yönelik yapılacak bu düzenleme hangi borçları kapsayacak? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Hangi borçları kapsayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı vergi yapılandırma paketinin detayları da gündemde yerini aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek bu çalışmanın detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklifle, vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vergi borçları siliniyor!

Açıklamalarının devamında; “Malum olduğu üzere 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek, takiplerini sonlandıracak düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Detaylarını Hazine ve Maliye Bakanlığımızın açıklayacağı bu uygulamanın vergi dairesine olan borcundan dolayı takibe maruz kalmayacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

2 bin lirayı aşmayan borçların cezası silinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına göre vergi, ceza ve faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borçların tahsilinden vazgeçilecek. Konuyla ilgili detayların Hazine ve Maliyet Bakanlığı tarafından açıklanacağı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları bu düzenlemelerinin temel amacının devlet ile vatandaşın küçük meblağlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmek olduğunu da belirtti.