Ft'ye Göre, Siyasi Risk Türkiye'ye En Büyük Meydan Okuma
Financial Times, dolar Türk lirasına karşı yeni rekorlar kırarken Dağlıca saldırısına dikkat çekerek “siyasi risk, Türkiye için en büyük meydan okuma olmayı sürdürüyor” yorumunu yapıyor.

LONDRA(ANKA) – Yükselen piyasalarda üzerindeki satış baskıları sürerken Türk lirasının değer kayıpları dikkat çekiyor. Financial Times gazetesi, Dağlıca saldırısına dikkat çekerek “Siyasi risk, Türkiye için en büyük meydan okuması olmayı sürdürüyor” yorumu yapılıyor.
Ekonomi gazetesi Financial Times, yükselen piyasaların para birimlerinin FED’den beklenen faiz artışının zamanlaması ve Çin ekonomisinin durumunun yarattığı ciddi kaygılardan olumsuz etkilendiğini belirtiyor ve “Yükselen piyasaların para birimleri üzerindeki satış baskıları hafifleyeceği işaretini vermezken Türk lirası önemli yeni bir rekor düşüş kaydetti” diyor.
Liranın dolara karşın Temmuz ortasından bu yana yüzde 13’den fazla değer yitirdiğine işaret edildikten sonra Rabobank'ın döviz stratejisti Jane Foley’in “Türk lirası, hüküm süren iç gerilim nedeniyle en kırılgan yükselen piyasa birimlerinden biri olmayı sürdürüyor” değerlendirmesi aktarılıyor. (ANKA)
(CN/OLÇ)
