YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS puanı kaç yıl geçerli?

YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS puanı kaç yıl geçerli?
2023 YDS/1 sınavına katılan adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda araştırma yaparken, yetkililerden sınav sonuçları ile ilgili bilgi geldi. ÖSYM 2023 YDS/1 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilgisi verildi.

2023 YDS/1 sınavı 09 Nisan Pazar günü gerçekleşti. 2023 YDS/1 sınavına katılım sağlayan adaylar ise sınav sonuçları ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Adaylara ÖSYM tarafından açıklama geldi. 2023 YDS/1 sınavı ne zaman açıklanacak? YDS puanları geçerlik süresi ne kadar? Tüm detaylar İşte sizlerle

2023 YDS/1 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

9 Nisan 2023 Pazar günü Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yapıldı. Sınava katılım sağlayan adaylar merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı. Sınava katılan adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda araştırma yapmaya devam ederken. YDS’ye katılım sağlayan adaylara ÖSYM’den yanıt geldi. ÖSYM Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının ne zaman açıklanacağı konusunda açıklama yaptı.

2023-YDS/1 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçları 4 Mayıs tarihlerinde açıklanacağı ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. Sınava katılan adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden görebilirler.

YDS puanları kaç yıl geçerli?

ÖSYM tarafından uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, Yüksek lisans programlarına giriş yapacak adayların yabancı dil seviyelerini belirlemek için gerçekleşmektedir. Bu yıl birincisi uygulanan YDS sınavı senede 3 kez tekrarlanmaktadır. Sınava aynı dilden birden fazla giren ve farklı puanlar alan adayların, aldığı en yüksek puan geçerli sayılacaktır. Diğer puanlar ise dikkate alınmayacaktır.

ÖSYM Başkanlığı, Akademik kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların YDS puanının süresiz geçerli olacağını ilan edilmişti. Fakat bu uygulama üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebileceği dair bir açıklamada yapılmıştı. Bu sebeple adaylar başvuru yapacakları üniversitelerin ilgili duyurularını takip etmeleri daha doğru olacağı konusunda bilgi verildi. YDS'de yüksek lisans ve doktora başvurularında kullanılacak olan puanın geçerlik süresi ise 5 yıldır. 5 yıl sonunda sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş olarak kabul edilir.