Üniversitelerde öğrenci affı başvuruları başladı! İşte o üniversite ve bölümleri

Üniversitelerde öğrenci affı başvuruları başladı! İşte o üniversite ve bölümleri
Bundan kısa bir süre önce yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte üniversiteye geri dönüş için af çalışmalarının başladığı açıklanmıştı. Gelen bu açıklama ile birlikte üniversitelerin bazıları öğrenci affı için duyuru yapmaya başladı. İşte o üniversite ve bölümler

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte öğrenci affının getirileceği duyurulmuştu. Yapılan bu duyurunun ardından ise Meclis'ten kabul gören düzenleme Resmi Gazete'de paylaşılarak milyonlara duyuruldu. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından öğrenim hayatına girmek isteyen kişiler ise üniversiteler tarafından alımların ne zaman yapılacağı konusunda araştırma yapmaya devam etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU! 

Kabine toplantısının ardından yapılan konuşma esnasında öğrenci affını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir süredir üzerinde çalıştığımız öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bu teklif, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilerimizden eğitimlerini bırakmak mecburiyetinde kalanlara belirli şartlarda okullarına dönüş yolunu açıyor" açıklamasında bulunmuştu. 

Bu açıklamadan kısa süre sonra da çalışmaların başladığının duyurulmasının üzerine TBMM basın toplantısı düzenlendi. Konu ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Ak Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu,  "Üniversite öğrencilerimiz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yüksek öğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimize, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize, öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren çalışmayı başlattık." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

ÜNİVERSİTELER ALIMLARA BAŞLADI 

Öğrenci affının yürürlüğe girmesinin ardından üniversitelerden de konu ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte İktisat ve İşletme Fakülteleri için af başvurularının başladığı belirtildi. Yapılan duyuru şu şekildeydi;

"05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa Geçici Madde 83 eklenmiş ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirleme konusunda Yükseköğretim Kuruluna yetki verilmiş olup söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar 18.07.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında görüşülmüş ve anılan Kanun’un Geçici 83’üncü maddesinin yükseköğretim kurumlarında aşağıdaki usul ve esaslara göre uygulanmasına karar verilmiştir."

Bugün başlanan af başvurularının 7 Kasım 2022 saat 17.00'da sona ereceği açıklandı. Buna göre; 5-30 Eylül tarihleri arasında başvuru yapan adayların 10-14 Ekim tarihleri arasında kayıt yapacakları, 4 Ekim ve 7 Kasım tarihleri arasında başvuru yapan adayların ise 6-10 Şubat tarihleri arsında kayıt yaptıracakları açıklandı. Kayıtların ise internet ortamından yapılacağı öğrenildi.