Tüm öğretmenleri ilgilendiriyor! Bakan Özer Kariyer Sınav tarihleri için açıklama yaptı! Öğretmenlik Kariyer sınavı her sene yapılacak mı?

Tüm öğretmenleri ilgilendiriyor! Bakan Özer Kariyer Sınav tarihleri için açıklama yaptı! Öğretmenlik Kariyer sınavı her sene yapılacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte bu sene en çok konuşulan konulardan biri olan Öğretmenlik Kariyer sınavı hakkında açıklama yapıldı.

Bu sene öğretmenler ve diğer pek çok vatandaş tarafından oldukça büyük tepkilerin meydana gelmesine neden olan Öğretmenlik Kariyer Sınavı hakkında gelişmeler gelmeye devam ediyor. Uzun süredir gündemde olan sınav için geri sayım başlamışken ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile birlikte de sınav hakkında yaşanan gelişmeler de devam etmeye başladı. 

ÖSYM tarafından yayınlanan örnek kitapçıklar ile birlikte sınav hakkında merak edilenler, bunun yanı sıra da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından da açıklamalar yapılmaya devam edildi. Bakan Özer'in yaptığı açıklamalar ile birlikte sınav hakkında alınan yeni kararlar belli olurken bunun yanı sıra da sınavın ileriki süreçte seyrinin nasıl olacağı da merak edilenler arasında yer aldı. 

Öğretmenlik Kariyer Sınavı hakkında en çok merak edilen detaylardan biri de sınavın her sene devam edip etmeyeceği oldu. Bu senenin en çok merak edilen ve konuşulan sınavı olan Öğretmenlik Kariyer Sınavı hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şu şekilde açıklama yaptı; 

DÜZENLEMLERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE PAYLAŞACAĞIZ 

Sürekli olarak konu ile ilgili gelişmelerin yaşanacağını ve bunların aktarılmaya devam edeceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 

"Tüm öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek için hükümetimiz tüm öğretmenlere yüzde 30 zam veriyor diyelim. Bunun için öğretmenler sınava alınır mı? Hiç alındı mı bu zamana kadar? Hayır. Bu çok farklı bir bağlamın içerisine girdi. Biz arka planlarını da biliyoruz, onlara çok fazla girmek istemiyorum ama biz sahada öğretmenlerimizle birlikteyiz. Şuna da açığız. Sınav konusu değil, sınavla ilgili tereddüdümüz yok, sınavla ilgili bir iyileştirmemiz de yok. Öncelikle onu belirteyim. Sınav haricinde iyileştirme yapılacak alanlar var. Yani sahadan gelen özellikle 40 yıllık öğretmen, 35 yıllık öğretmen, haklı olarak diyor ki 'Uzman öğretmenlik sınavına giriyorum, uzman öğretmen olduktan sonra 10 yıl beklemeye vaktim yok zaten, emekli olacağım. Başöğretmen olamayacak mıyım?' İşte bunlarla ilgili arkadaşlarımız çalışma yapıyor, inşallah bunlarla ilgili o iyileştirmelere fırsat verecek düzenlemeleri önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşırız. Amacımız öğretmenlerin mesleki gelişimini sürekli güncellemek onları sürekli desteklemek." şeklinde konuştu. 

SINAVLAR HER SENE YAPILACAK 

Bu sene sınavların yüz yüze gerçekleşeceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Her yıl tekrarlanacak ve iyileştirilerek tekrarlanacak. Hem ders içerikleri iyileştirilecek, alınan geri beslemelerle çok daha iyi noktaya taşınacak. Öğretmenlerimiz yüksek lisans ve doktora yapmaya başlayacak, yönelimleri artacak. Dolayısıyla bu süreçten öğretmenlerimizin büyük kısmının yararlanacağına inanıyorum. Öğretmenlerimize güveniyorum." şeklinde konuşarak sınavın her sene tekrarlanacağını açıkladı.