Okullar yarın açılıyor, yeni eğitim öğretim yılında yapılacaklar

Okullar yarın açılıyor, yeni eğitim öğretim yılında yapılacaklar
2022-2023 eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için ders zili çalacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ders zili yarın çalacak. 81 ilde 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yarın sabah saatlerinde sınıflarda yer alacak. Yaz tatili dönemi Milli Eğitim Bakanlığı personellerince hareketli geçti. Yeni eğitim öğretim yılına dair alınan kararların yürürlüğe girmesi için bakanlığın tüm personelleri titizlikle çalışmalarını yürüttü.

Geçtiğimiz hafta 5 Eylül pazartesi günü, ana okul ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri eğitim hayatlarında adım atarken uyum sağlamak için erken başladı. Ortaokul ve liseye yeni başlayacak öğrencilere yönelikte aynı eğitim uygulanacak. Uygulamalar yarın başlayıp, hafta bitimine kadar devam edecek.

136 MİLYON YARDIM KAYNAK

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilke imza atarak sağladığı ücretsiz ders kitaplarının yanında aynı zamanda 136 milyon yardımcı kaynağı da yeni yılda eğitim öğretime başlayacak tüm öğrencilere ulaştırdı. 19 milyon öğrenciye aktarılan yardımcı kaynaklar, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak uygulanacak yeni düzenlemeler arasında ilk sırada yer alıyor. Öğrencilerin, eğitim öğretim hayatlarının temel eğitimi tam donanımlı olduğu taktirde geleceğe yönelik gördüğü veyahut göreceği konu ve derslerde başarı oranı yükselir. Bu yönde ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynaklarda artışa gidilerek çeşitlilik sunuldu.  

OKULLARA 3,1 MİLYAR LİRA GÖNDERİLDİ

Bakanlığa bağlı bütün devlet okullarında yeni eklemeler ile birlikte toplam 60 bin temizlik personeli görev alacak. Eğitime verilen öneme eş değer öğrencilerin sağlık sorunu yaşamaması adına temizliğe de verildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 3,1 milyar lira bütçenin okullara gönderildiği açıklandı.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE KÖY EĞİTİMİNE VERİLEN ÖNEM

Yeni eğitim öğretim yılı okul öncesi eğitimde, 1450 anaokulu ve 10 bin 200 ana sınıfı eğitime kazandırıldı. Anaokulu sayısında yıl sonuna kadar sayının 3 bin olması hedefi yer alıyor. Kullanılmayan köy okulları yaşam merkezine dönüştürülmesi yönünde alınan karar kapsamında, 800 köyde yaşam merkezi açıldı. Bakanlık, sayının yıl sonuna kadar 6 bin 970'e ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye geneli, 16 bin 361 kütüphane yapılarak, kitap sayısın 80 milyona ulaştı. 20 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılı başlamadan görevlerine başladı.