Öğretmenlere eğitim ödeneklerinin yatacağı tarih ve ücret belli oldu

Öğretmenlere eğitim ödeneklerinin yatacağı tarih ve ücret belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmenlere her yıl eğitim ödeneği yatırılıyor. Eğitim ödenekleri yapılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışan öğretmenlere her yıl eğitim ödeneği yatırılmakta. Bu yıl da eğitim ödeneğinin yatacağı tarih belli olmuş durumda. Öğretmenler ödeneklerin ne zaman yatırılacağını  merak etmeye başladı. 

Eğitime Hazırlık Ödemeleri Ne Zaman Yatırılacak?

2022-2023 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte öğretmenlere, eğitim hazırlık ödeneği devlet tarafından yatırılıyor. Öğretmenlerin okul ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yatırılan bu tutarla birlikte öğretmenlerin ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Yapılan açıklamaya göre eğitim ödenekleri 12 Eylül tarihinde yapılacak.

Eğitime Hazırlık Ödeneği Nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır. Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, her yıl zam yapılıyor. 

2022 Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığının illere gönderdiği yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bu yıl 1325 lira olarak belirlendiği, ödemenin 12 Eylül'den itibaren yapılacağı bildirildi. Ağustos ayında yapılan 6. dönem toplu sözleşmede alınan karara göre eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL olarak belirlenirken 2023 yılı için 1.400 TL olarak kabul edildi. Eğitim ödeneklerinin verilmesiyle birlikte öğretmenler temel okul ihtiyaçlarını bu tutar üzerinden karşılayabilecek. Öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek eğitim ödemeleri 12 Eylül tarihinde yapılacak.